05 / 05 / 2024

Şehitkamil Meslek Lisesi eğitime binasız başlıyor!

Şehitkamil Meslek Lisesi eğitime binasız başlıyor!

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde 2011-2012 yılında "eğitim ve öğretime başlayan" Şehitkamil Kız Teknik ve Meslek Lisesi, eğitime bu yıl da "binasız" başlıyor. Yetkililer ise "arsa fiyatları yüksek" diyor...



Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde 2011-2012 yılında "eğitim ve öğretime başlayan" Şehitkamil Kız Teknik ve Meslek Lisesi, eğitime bu yıl da "binasız" başlıyor. Aradan geçen zamana rağmen de bir binası olmamış ve yetkililer ise "arsa fiyatları yüksek" diyor!

ORADAN ORAYA SEYYAR LİSE

Peki binası olmayan okulun öğrencileri nasıl eğitim ve öğretime başlıyor? Öğrencilere ilk olarak aynı ilçede yer alan Av. Mahmut Düşün Kız Teknik ve Meslek Lisesine gönderilerek eğitim veriliyor.
Sonraki yıl ise öğrenciler, derslik yetersizliği gerekçesiyle yaklaşık 10 kilometre uzaktaki Vedat Topçuoğlu Anadolu Lisesine gönderiliyor. Öğrencilere bu yıl ise Valilik onayıyla Fatih Kız Teknik Meslek Lisesinde eğitim verilmesi bekleniyor! MİLLİ EĞİTİM: ARSA FİYATLARI YÜKSEK Okulun 500 öğrencisi ve 30 öğretmeni her yıl başka bir okula gönderilmekten rahatsız. Bu durum üzerine imza toplayan öğrenciler ve veliler, II Milli Eğitim Müdürlüğüyle görüştüler. Ancak olumlu sonuç alamadılar. Tepkilerini dile getiren veliler ve öğrenciler, bu mağduriyetlerinin bir önce giderilerek, okullarının yapılmasını istiyorlar.
Yaşanan bu trajikomik olaya bir de Milli Eğitim Müdürlüğünün açıklaması ekleniyor: "Arsa fiyatları çok pahalı" II Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, yerel basma yansıyan bir demecinde, iki yıldır yoğun bir şekilde yaptıkları projelerle övünüyor. Ancak okul yapacak arsa bulamadıklarını ileri süren Serin, "Arsa fiyatları çok pahalı. Kamulaştırma hem pahalı hem de imkanımız yok. Kentsel dönüşümlerle de okul için yeteri kadar yer ayrılmıyor" diyor.

'TESADÜF DEĞİL'

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Gaziantep Eğitim Sen Şubesi, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan bu dayatma çerçevesinde atılan her adımda yeni mağduriyetlerin ortaya çıkması kesinlikle bir tesadüf değildir" dedi. Açıklamada, "Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için okulun taşınması uygulamasına son verilmesini, okulumuza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize dokunulmamasını istiyoruz" denildi.

Evrensel

Geri Dön