05 / 05 / 2024

Ankara İncek Loft görücüye çıktı! 218 bin TL'ye!

Ankara İncek Loft görücüye çıktı! 218 bin TL'ye!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Akfen İnşaat'ın konut markası Loft'un, "İncek Loft" projesine ilişkin basın toplantısında, Türkiye’ye değer katan projelerde imzaları olduğunu söyledi...




Akfen İnşaat’ın konut markası Loft, "İncek Loft" projesiyle Ankara’da hayat bulacak. 


Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Akfen İnşaat'ın konut markası Loft'un, "İncek Loft" projesine ilişkin basın toplantısında, Türkiye’ye değer katan projelerde imzaları olduğunu söyledi.


Akın, Akfen Holding ve iştiraklerinin faaliyetlerinden, havaalanı inşaatlarından, denizyolu yatırımlarına enerjiden gayrimenkule kadar geniş bir yelpazede yatırımlarının bulunduğunu belirterek, "Türkiye’ye değer katan pek çok projede imzamız var. Akfen Holding, 2013 sonu itibariyle 5,4 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştı" dedi.



Ankara İncek Loft görücüye çıktı! 218 bin TL ye!




İstanbul’da büyük ilgi ve talep gören Levent Loft’tan sonra şimdi İncek Loft’u başkent Ankara’da hayata geçirdiklerini ifade eden Akın, "38 yıllık köklü bir geçmişe sahip Akfen Holding’in temelleri Ankara’da atıldı. Ankara’da kurulduk, Ankara’da büyüdük ve Ankara’da pek çok değerli projeyi hayata geçirdik. Şimdi, Ankara’nın yükselen bölgesinde, İncek Loft gibi oldukça iddialı ve kazançlı bir projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.


Hedeflerinin, projenin yüzde 70’inin yıl sonuna kadar bitirip 2016’da anahtar teslim olarak projeyi tamamlamak olduğunu dile getiren Akın, projenin devam ettiğini ve satışları başlattıklarını vurguladı.


Asıl amaçlarının projenin oldukça hesaplı, ucuz ve Ankara’nın alım gücüne hitap edebilir şekilde fiyatlandırmak olduğunu belirten Akın, "Çok ucuza sattığımızı düşünüyoruz. Ankara’da alım gücü İstanbul’daki kadar yüksek değil ama maliyetler aynı. Arsa bizim olduğu için biz bu fırsatı yakalayabildik. Güzel bir karlılık olacağını düşünüyoruz. Aşağı yukarı normal fiyatlardan yüzde 30-32 indirimle başladık. Bu konutların 2016’da metrekaresi 4 bin liraya gelecek. 2015’te 3 bin 600 liraya, bugün alırsanız 3 bin lira bandında satış sağlıyoruz. Amacımız, bugün alanlara avantaj sağlamak" değerlendirmesini yaptı.


Akın,  Ankara  ile gönül bağları olduğunu dile getirerek, "Ankara’ya olan bir borcumuz var, onu da bu şekilde ödediğimizi düşünüyoruz" dedi.


Kendilerine ait olan bu "Loft" markasını devam ettirme düşüncesinde olduklarını vurgulayan Akın, bu işi başarmaları halinde Akfen İnşaat’ın bu çalışmanın 3’üncü ve 4’üncüsünü başka şehirlerde yapabileceğini açıkladı.


Uzun zamandır Akfen inşaat ile devlet işlerine girmediklerini ve bu inşaatı sadece kendi işlerini yapan bir firma olarak tuttuklarını dile getiren Akın, sadece kendi otellerini, kendi yatırımlarını yaptıklarını ve İncek’teki arazinin kendilerine ait olması dolayısıyla Akfen inşaatın bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi.


Hamdi Akın, ayrıca İstanbul’da kentsel dönüşümle ilgilendikleri bilgisini verdi.


- "1135 konutluk İncek Loft’ta dairelerin brüt metrekare fiyatı 3 bin TL’den başlıyor"


Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Akın ise Akfen İnşaat’ın Akfen Holding’in en eski iştiraki olduğunu belirterek, bugüne kadar Atatürk Havaalanı Yeni Dış Hatlar Terminali, TED Ankara Koleji Yerleşkesi, Bursa Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım Hattı, Ibis ve Novotel inşaatları, HES inşaatları, Atıksu Arıtma Tesisleri, Devlet Hastanesi inşaatlarına kadar pek çok üstyapı, altyapı, çevre koruma ve komple havaalanı projesini başarıyla tamamladıklarını hatırlattı.


Akfen İnşaat’ın Ankara,  İzmir  ve İstanbul’da konut projeleri hayata geçirdiğini ifade eden Akın, "Son olarak Tabanlıoğlu Mimarlık imzasıyla İstanbul’da hayata geçirdiğimiz Levent Loft projesi ile Türkiye’yi yepyeni  bir konseptle tanıştırdık. Şimdi ise doğduğumuz yerde Ankara’da,  gelişen, değişen yeni Ankara’nın kalbi İncek’te İncek Loft projesini sunuyoruz. Ankara’nın yeni cazibe merkezi İncek’in en büyük konut projesi İncek Loft, iddialı bir konut projesi olmasının yanında başkentlilere sunulan kârlı bir yatırım fırsatı" ifadelerini kullandı.


Akfen Gayrimenkul Geliştirme Genel Müdürü Barış Barçak ise proje hakkında detaylı bilgileri aktararak, "İncek Loft"un, reklam kampanyasında da ifade edildiği üzere keyifli olduğu kadar kazançlı, kazançlı olduğu kadar estetik bir proje olduğunu vurguladı.


Bu kazancı benzersiz bir fiyatlama modeliyle ilk kez ilk günden açıkladıklarını dile getiren Barçak, "3 + 1 odalı bir konut tipi 2016 Nisan tesliminde 594 bin  TL, 2015 Hazirana kadar 525 bin TL, 8 Haziran 2014’e kadar 450 bin TL" olduğu bilgisini verdi.


Yüksek Evler, Ankara Evleri ve Teras Evler’den oluşan İncek Loft’ta her aile tipine ve bütçeye göre farklı daire seçeneklerinden oluşan tercih imkanları sunulduğuna dikkati çeken Barçak, şöyle devam etti:


"1+1’den 6,5+1’e kadar 71 metrekare ile 562 metrekare arasında farklı tip ve büyüklükte daireler yer alıyor. 1.135 konuttan oluşan İncek Loft’ta dairelerin ortalama brüt metrekare fiyatları 3 bin TL’den, daire fiyatları ise 218 bin TL’den başlıyor. Dairelerin lansmana özel, yüzde 1 KDV fırsatı ve yüzde 10 peşinat yada 50 aya kadar vade farksız ödeme planlarıyla sunuluyor. İncek Loft ödeme planlarıyla da iddialı olduğu kadar kazançlı bir proje. Akfen bünyesinde 24 aydan 50 aya kadar vade farksız ödeme seçeneği sunuyoruz. Banka kredisi kullanımında da 120 aya kadar vade ve toplam tutarın yüzde 75'ine kadar kredi kullanımı imkanı bulunuyor. Ayrıca Nisan 2016 itibariyle daire teslimleri başlayacak."


Projenin mimarı Melkan Tabanlıoğlu ise düşüncelerini, Hamdi Akın’ın hayata geçirdiğini belirterek, "Bir de 'Sayemde ödül alıyorsunuz' diyor. Doğru, ancak şöyle bir gerçek var, biz hakikaten pek çok proje üretiyoruz ve Akfen’in bizim için çok önemli bir yeri var" dedi.


İnsanların artık daha küçük metrekarelerde daha mutlu yaşamak istediklerine işaret eden Tabanlıoğlu, önemli olanın mekanların kullanımı olduğunu, İncek Loft’ta bu konuya da dikkat ettiklerini söyledi.


Konut ağırlıklı karma bir proje olarak tasarlanan İncek Loft’ta, çağdaş bir mahalle ortamı oluşturulduğuna işaret eden Tabanlıoğlu, "Yeşil peyzaj, gezinti ve rekreasyon alanlarıyla binaların birbirine bağlandığı, kent yapılanmasının doğayla bir arada ele alındığı İncek Loft, geleneksel semt anlayışını 21. yüzyıla taşıyacak. Hem sakinleri hem ziyaretçiler için kentsel değerlere ve doğal kaynaklara saygı çerçevesinde geliştirilen projenin yüzde 75’i  peyzaj ve sosyal alan olarak ayrılıyor" diye konuştu.


Tabanlıoğlu, 108 bin metrekarelik arsa üzerine inşa edilen İncek Loft’ta yüzde 75 pejzaj ve donatı alanından oluştuğunu dile getirerek, projede 2 kilometre uzunluğunda yürüyüş parkuru, kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları  gibi geniş spor alanları, Ankara’da bir ilk olan profesyonel gözlem evi, cep sineması, parti evi, hobi atölyesi, çocuk oyun parkı gibi sosyal donatı alanlarının bulunduğunu açıkladı.


Ayrıca, Ankara'da bir konut projesinde ilk kez yer alan Pony Club ile çocukların keyifli vakit geçirecekleri ve binicilikle tanışacakları benzersiz bir deneyim olacağını belirten Tabanlıoğlu, 44 ticari alandan oluşan Alışveriş Kanyonunun site halkına hizmet vereceği gibi site dışından gelenlerin hizmetine açık olacağını söyledi.


- Rakamlarla İncek Loft


İncek Loft,  güvenilir çevre laboratuvarlarından alınan belgelerle kanıtlanan, İncek’in temiz havasında oksijen dolu bir yaşam vaad ediyor. İncek Loft projesinde ayrıca sebze ve meyve yetiştirilecek organik bahçeler, özel çiftliklerden gelen ürünlerin satışa sunulacağı organik pazar bulunuyor.


İncek Loft’ta her daire için kapalı otopark bulunuyor ve araçların direkt kapalı otoparka girişiyle sosyal yaşam alanına araç girişi engelleniyor. Site içinde 2065 araçlık otopark alanı ve Site girişinde 186 araçlık misafir otoparkı bulunuyor.


 


AA


Geri Dön