04 / 05 / 2024

Ankara - İstanbul YHT çalışmaları başladı!

Ankara - İstanbul YHT çalışmaları başladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Duble yol yaptığımız her yere bundan sonra otoyol götüreceğiz inşallah. Size projeler nerede diye soranlara söylüyorum. İnşallah İstanbul - Ankara arasını 1,5 saate indirecek YHT projesinin çalışmalarına başlandı." dedi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin İstanbul Milletvekili aday tanıtım toplantısında konuştu.


Davutoğlu şunları söyledi:


Bir insanın hayatında yaşayabileceği en büyük şeref milletin temsilcisi olmaktır.  İnşallah İstanbul'da yüzde 55'e var mısınız? demokrasi destanı yazmaya var mısınız?


Diğer liderlere bir çağrıda bulunduk. Çok basit bir çağrı. Bizim vizyonumuz burada, vatandaşlarımızla ilgili temel ilkelerimiz burada. Başkanlık esası diyoruz, kamuoyuyla paylaştık. Onlara da şunu sorduk. Siz de kendi sözleşmenizi ortaya koyun. Ama Kılıçdaroğlu gibi notere giderek değil, halkın karşısında gelecek vizyonunuzu ortaya koyun dedik.


Onun vakti çok ve oyun gibi alkışlama seremonilerine katılır. Ama bu kampanyada güzel bir şey oldu, Kılıçdaroğlu'na millet demeyi öğrettik, ilk defa millet dedi.


Bir defa daha çağrıda bulunuyorum. Siz de kendi sözleşmenizle ortaya çıkın. Ya siz de imza atın, isterseniz çıkın eleştirin ama negatif ve hakarete dayalı bir seçim kampanyası yürütmeyin.


"ANKARA - İSTANBUL 1,5 SAATE GİRECEK"

Duble yol yaptığımız her yere bundan sonra otoyol götüreceğiz inşallah. Size projeler nerede diye soranlara söylüyorum. İnşallah İstanbul -  Ankara  arasını 1,5 saate indirecek YHT projesinin çalışmalarına başlandı. Bizim karşımıza projelerle çıksınlar.


İlk milli muharip uçak inşallah 2023'te Türkiye semalarında uçacak.


ilk defa burada açıklıyorum. Ama seçimden sonra çıkaracağımız ilk kanunlardan yasalardan birisi, milli uzay ajansının kurulmasıdır. Sadece semalarımızda değil artık uzayda da rekabet eden bir Türkiye cumhuriyeti devletine herkes şahit olacak.


Altay milli tank projesi 2018'e kadar tamamlanmış olacak. Milli piyade tüfeği, basit gibi görünür ama biz gelene kadar düşünen olmamıştı.


Emin olun ağladığımı hatırlarım. 99'da 2000'de Türkiye modernizasyon için İsrail'e muhtaçtı. Bir daha kendi tankımız uçağımız için namerde değil merde dahi muhtaç olmayacağız.


İşte bunların hepsi dikkatlice okuduklarında seçim beyannamemizde var.


Bahçeli'ye sesleniyorum. Milli olmak, senin döneminde IMF kapılarında bir kaç milyon dolar borç dilenmekle olmaz. TSK'nın ihtiyaçları için ABD kongresinden izin beklemekle olmaz. Milli olmak, milli savunma sanayiyle olur.


Birileri Osmanlı'dan nefret edebilir. AP, yada Papa, onun gibi düşünen çarpık zihniyetler hakaret yoluna gidebilir. Dün telefonda da söyledim.


bu İstanbul bu aziz şehir, her sığınana kapılarını açmıştır. Endülüs'te müslümanlar ve yahudiler kılıçtan geçirilirken, tek bir müslüman endülüs bırakılmazken, kuzey Afrika'ya taşıyan da, İstanbul'da ağırlayan da Osmanlı kültürüdür.


Polonyalılar, Macarlar, birinci dünya savaşında ikinci dünya savaşında sığınmak isteyenler bu aziz milletin koynuna geldi. İstanbul insanlığın sığınağıdır.


Avrupa parlamentosunda bu kararı alanların, onların hepsini topluca yada küçük gruplar halinde İstanbul sokaklarına getirip ders almalarını temin etmek lazım.


Sağlıkta da nesilleri milli aşıyla aşılayacağız, milli ilaçlarla hastanelerde tedavi göreceğiz. Milli plazmayı üreteceğiz.


Ağrı'da vatandaşlarımıza baskı yapanlar var ya, onlar çözüm sürecini engellemek, kalkınmayı engellemek için Silvan barajını hep sabote etmeye kalktılar. Yüksekova'daki Hakkari mitingini, havalimanının açılışıyla birlikte yapacağız, onu engellemeye çalıştılar. Şimdi İstanbul'a gelip demokratik Türkiye projesinden bahsediyorlar. Aynı projeyi Şırnak'ta Ağrı'da savunsanıza.


Üçüncü nükleer santralde, Türk ürünü, milli bir nükleer santrale kavuşacağız.



Hürriyet 


Geri Dön