27 / 04 / 2024

Ankara-İstanbul YHT testleri başarıyla tamamlandı!

Ankara-İstanbul YHT testleri başarıyla tamamlandı!

Ankara-İstanbul arasını 3 saate indirecek YHT testlerini başarıyla tamamladı. Projenin büyüklüğü 4 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Deneme sürüşleri için Ankara’dan yola çıkan Piri Reis treni, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve Kocaeli’ye uğradı...




Ankara-İstanbul arasını 3 saate indirecek YHT testlerini başarıyla tamamladı. Projenin büyüklüğü 4 milyar dolar olarak hesaplanıyor.


Toplam 4 milyar dolarlık yatırım bedeliyle Türkiye’nin en büyük ulaşım projelerinden Yüksek Hızlı Tren ilk test sürüşlerini başarıyla tamamladı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından yürütülen projede, deneme sürüşleri için Ankara’dan yola çıkan Piri Reis treni, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve Kocaeli’ye uğradı. Öncesinde TCDD’ye bağlı bir ölçüm treni hattı kontrol etti. Hatta herhangi bir sıkıntıya rastlanmamasının ardından İstanbul Pendik’e ulaştı. 


ANKARA-İSTANBUL 3 SAATE İNECEK


Proje ilk etapta Pendik’e kadar uzanacak, ardından tren Halkalı’ya kadar ulaşacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yapacağı Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni, Ankara-İstanbul arasını 3 saate indirecek. 


Ankara-İstanbul seferini yapacak trenin rengini vatandaşlar seçti. Sekiz farklı seçenek arasından turkuvaz renk en fazla oyu aldı.


Ankara-İstanbul YHT testleri başarıyla tamamlandı!

Akşam


Geri Dön