Kent Haberleri

Ankara-İzmir hızlı tren hattında son durum ne? Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak, Ankara-İzmir YHT durakları 2024!

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte Ankara-İzmir YHT projesi ile ilgili detaylar...

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ederken, dev projedeki son durum da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 

Söz konusu tren hattıyla ilgili olarak her geçen yeni ayrıntılar ortaya çıkarken, yüksek hızlı tren hattının tamamlanmasıyla mevcut demiryolu bağlantısıyla 824 kilometre olan mesafe 624 kilometreye düşmüş olacak. Böylelikle Ankara ile İzmir arası seyahat süresi de 3 saat 30 dakikaya inecek.

Peki Ankara-İzmir hızlı tren hattında son durum ne? Ankara-İzmir YHT ne zaman hizmete açılacak? İşte merak edilen soruların yanıtları ve Ankara-İzmir YHT durakları 2024...

Habertürk'te yer alan habere göre 508 kilometre uzunluğa sahip söz konusu tren hattının kapsamında; Emirdağ, Afyonkarahisar, Uşak, Alaşehir, Salihli, Manisa, Muradiye, Ayvacık, Emiralem ve Menemen olacak biçimde toplamda 10 istasyon yer alacak.


Vatandaşlar tarafından merakla beklenen Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanması ile mevcut demiryolu bağlantısıyla 824 kilometre olan mesafe 624 kilometreye düşecek ayrıca bunun dışında Ankara-İzmir arası 14 saat olan seyahat süresi ise 3 saat 30 dakikaya düşecek.

Yeni tren hattı ile beraber Ankara-Uşak arası seyahat süresi 6 saat 50 dakikadan 2 saat 10 dakikaya inerken, Ankara-Manisa arası 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya inecek.


Paylaşılan detaylara göre Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin bir kısmı 2026 yılında,  tamamı da 2027 yılında hizmete açılacak. 


İZMİR DENİZLİ YHT HATTI

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Denizli-İzmir arasındaki otoyolun yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirtmiş ve  bölgenin turizm potansiyelinin daha da artması için İzmir ve Denizli arasında hızlı tren projesinin de hayata geçmesi gerektiğini söylemişti.  Uğur Erdoğan ayrıca açıklamasında "Bunu da birlikte çalışarak Ankara’da yatırım programına aldırmamız gerekiyor.'' ifadelerini kullanmıştı. 

THY Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri kura tarihi belli mi? Yenişehir Arnavutköy 1+1, 2+1, 3+1 konutlarda son dakika!

Yapı Kredi Mayıs 2024 emekli promosyonunda son dakika! Yeni emekli paketiyle hesaplara maaşa ek 18 bin TL yatırılacak!

O bölgeye 7 ve üzeri deprem uyarısı! Prof. Dr. Naci Görür: Er geç depremle sınanacak!