28 / 04 / 2024

Ankara Kahramankazan 12 Yıldız Şehri ödülünü kazandı!

Ankara Kahramankazan 12 Yıldız Şehri ödülünü kazandı!

Kahramankazan Belediyesi, 12 Yıldız Şehri ödülünü kazanarak Avrupa'nın yıldız kentleri arasına girmeyi başardı.



Katılımcı yönetim anlayışıyla ve yerel yönetimler alanında yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye örnek olan Kahramankazan şimdi de Avrupa’nın yıldızı seçildi. Avrupa’nın prestijli yerel yönetim ödülü 12 yıldıza layık görülen ilçe, dünyaya kahramanlık ve başarılarıyla örnek bir ilçe olarak açılacak.


FETÖ'nün kanlı 15 Temmuz darbe girişiminde Akıncılar Üssü'nde verdiği vatan mücadelesi ile adını tarihe 'kahraman' olarak yazdıran Kazan, Avrupa'nın yerel yönetim noktasında prestijli ödülü olan 12 yıldıza layık görüldü. Geçen eylül ayında Avrupa Konseyi'nin Yerel Demokrasi Haftası kapsamında her yıl seçtiği "12 Yıldız şehir" unvanına aday olan Kahramankazan Belediyesi, 12 Yıldız Şehri ödülünü kazanarak Avrupa'nın yıldız kentleri arasına girmeyi başardı.


"GURURLUYUZ"

"Avrupa'nın en etkili kongrelerinden biriyle çalışacağız, dünyaya açılacağız" diyen Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "İlçemize yaptığımız sosyokültürel yatırımlarla birlikte biz 12 yıldır bugüne hazırlanıyorduk, hayalimiz gerçek oldu gururluyuz" dedi. Ertürk, "Onlarca yıllık birikim ve gelişimimizi baz alarak bu yola çıktık. Şehrimizi AB standartlarına getirecek çalışmalarla bugünü düşledik. Türkiye'deki toplam 957 ilçe içerisinde gelişmişlik bakımından 25'nci sırada. Sosyal barışın en yüksek seviyede olduğu, adli olayların minimum olduğu, farklı etnik yapıdaki insanların bir arada kardeşçe yaşadığı bir ilçe. Her türlü sosyal- kültürel çalışmaların merkezi, uluslar arası müsabakaların da uygulama merkezi. İşte biz Kazan'daki bu güzellik, gelişim ve değişimleri taçlandırmak için 12 Yıldız Şehir'ine yaptığımız adaylığımız kabul gördü. Kazan Belediyesi artık Avrupa'nın 12 yıldız kentinden biri, tüm dünya bunu onayladı.  Ankara  için büyük bir başarı" diye konuştu.


DÜNYA 'KAZAN'A AKACAK

Söz konusu ödülün AB'nin önemli bir projesinin çıktısı olduğuna ve dünya üzerinde yerel yöneticilik adına büyük bir prestij olduğuna dikkat çeken Ertürk, "AB'nin en prestijlisini kazandık, Avrupa'nın kapılarını açtık. Dünya ilçemize akacak" dedi. Ertürk, "Kahramankazan Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafından Yerel Demokrasi Haftası kapsamında verilen "12 Yıldız Şehri" unvanına aday olmuştu. Avrupa Yerel Demokrasi Haftası'nın bu yıl ki teması ise "Kültürel Çeşitliliğe Sahip Toplumlarda Birlikte Yaşamak" olarak belirlenmişti. İlçemiz de bu ender ödüle geçen yıl aday olmuştu. Bizim için anlamı çok büyük çünkü ilçemiz 15 Temmuz ihanetinin merkez üssü oldu ve hainlere bedenlerini siper ederek cevap verdiler. Böylesi bir ihanetin ardından gelen bu ödül gururumuzu ve verdiğimiz milli mücadeleyi taçlandırdı. Böylesi bir süreçten sonra gelen bu başarı bizim için çok anlamlı. Bir yıl boyunca Avrupa'nın tüm ülkeleri ilçemizi ziyaret edecek, kalacak, yatırımlar yapacak. Bu ödül gereği uluslararası işbirlikleri yapılacak, kamu-özel alanlarda anlaşmalara imza atılacak. AB fonlarından büyük bir dilim ilçemize aktarılacak. Yani bu ödül ilçemize bir yıllık ekonomik-sosyal ve kültürel kalkındırma çalışması olacak. Turistler bir yıl boyunca gelecek, Avrupa ülkeleri bizi takip edecek, öğrenecek" dedi.


'15 Temmuz'u anlatmak için değerlendireceğiz'

Dünya çapında kazandıkları bu başarıyı kalkınma başta olmak üzere asıl olarak 15 Temmuz ihaneti ve milletin kahramanlığını anlatmak için kullanacaklarını belirten Başkan Ertürk, "Bir yıl Avrupa bize gelecek biz de onlara gideceğiz. Dünyanın en güçlü ülkelerine burada, ihanetin yuvalandığı ilçemizde FETÖ'yü anlatıp, milletin iradesini canlandıracağız" dedi. Ertürk, "Avrupa'nın kapılarını bize ardına kadar açan bu ödülün getirdiği tüm olanaklardan sonuna kadar faydalanacağız. Çalışma ve projelerimiz sürüyor, en iyi şekilde değerlendireceğiz. Yüzlerce Avrupalıya turlar düzenleyecek, FETÖ ihanetini yerinde gösterecek ve milletin yazdığı destanı canlı şahitler ağzından sokak sokak anlatacağız" ifadelerini kullandı.


Sabah


Geri Dön