06 / 05 / 2024

Ankara Kalkınma Kurulu toplantısı yapıldı!

Ankara Kalkınma Kurulu toplantısı yapıldı!

Ankara Kalkınma Ajansı, 2013 yılı ikinci Kalkınma Kurulu toplantısı Grand Rixos Otel'de yapıldı. Ajansın hedeflerinde ise yaşam kalitesi yüksek, dünya ile rekabet eden, düşünce ve yeniliğin başkenti Ankara vizyonu var.



ANKARA-  Ankara  Kalkınma Ajansı, 2013 yılı ikinci Kalkınma Kurulu toplantısı Grand Rixos Otel'de yapıldı. 

5449 Sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun uyarınca 14.07.2009 tarih ve 2009/15236 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2013 Yılı II. Kalkınma Kurulu Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Ankara Valisi Alâaddin Yüksel Başkanlığında toplandı. 

Toplantı; Kurul Başkanı, Katip üyeler ve Yönetim Kurulunda görev alacak yeni üyeler ile yedeklerinin seçimi gündemi nedeniyle yapıldı. 


Toplantının açılışında konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Ankara Valisi Alâaddin Yüksel "Ankara'da toplum kalkınması dediğimiz mesele aslında uygarlığın nimetlerinin herkese ve özellikle Ankara'da köylere kadar götürülmesi ve mülki alanın her yerinde yaşayan vatandaşlarımızla buluşturulması hedefini içermektedir. Ankara'da kim nerede oturmak istiyorsa elbette orada oturmalıdır. Şimdi bize düşen görev bu oturulan yerlere medeni hizmetlerin, uygarlık nimetlerinin götürülmesi ve Ankaralıların yaşam kalitelerinin arttırılmasıdır ."dedi. 


"Bölgesel Kalkınma Ajanslarının, yerelden ve katılımcı planlama anlayışına dönüşümün bir ürünü olarak ortaya çıktığını" belirten Vali Yüksel "Uzun süreli deneyimler göstermiştir ki yereldeki ekonomik ve sosyal potansiyeli en iyi orada yaşayan insanlar bilir ve kaynaklann en uygun hangi alanlara yapılması gerektiğine onlar karar verir" dedi. 

Kalkınma Ajanslarının kurumsal olarak bu anlayış değişimini en güzel şekilde yansıtacak biçimde tasarlandığına dikkat çeken Vali Yüksel "Kalkınma Kurulu; Ankara'yı çok iyi tanıyan ve Ankara'mızı ekonomik ve sosyal yönden daha iyi bir konuma getirmek için neler yapılması gerektiğini bilen çok değerli birikimleri ve fikirler olan, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşmaktadır. Bu Kurul çatısı altında seçkin ve bölgeyi çok yakından tanıyan temsilcilerle başanlı çalışmalara imza atacağız. Cumhuriyetimizin kuruluşunun ve Ankara'mızın başkent oluşunun lOO.yılına doğru giderken 'yaşam kalitesi yüksek, dünya ile rekabet eden, düşünce ve yeniliğin başkenti Ankara' vizyonunu gerçekleştirme yolunda üzerimize düşenleri yapmaya gayret edeceğiz."dedi. 

Toplantıda, Kalkınma Kurulu Başkanı, Başkanvekili, Katip Üyeleri ve Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulunda yer alacak 3 asil ve 6 yedek kurul üyesinin de seçimleri gerçekleşti. 



Anayurt


Geri Dön