03 / 05 / 2024

Ankara Kızılay'da fiber alt yapı çalışmaları sorun yaratıyor!

Ankara Kızılay'da fiber alt yapı çalışmaları sorun yaratıyor!

‘Fiber internet’ altyapı çalışması sebebiyle köstebek yuvasına dönen kaldırımların sayısı artıyor. Milli Kütüphane’nin etrafındaki caddeler de çalışma nedeniyle yürünemez hale geldi.



Ankara Hürriyet’in ‘Kaldırımlar çevrimdışı’, ‘Kızılay’da fiber yarık’ ve ‘Kaldırımda fiber çile’ manşetleriyle gündeme getirdiği fiber internet altyapı çalışmalarından Milli Kütphane’nin çevresindeki Wilhelm Thomsen ve Hakkı Turayliç caddeleri de nasibini aldı. 

Başkent’te yaya trafiğinin en yoğun olduğu cadde ve sokaklarda, art arda ‘yap-boz’ altyapı çalışmaları yapan bir GSM şirketi, iki caddenin Milli Kütüphane tarafındaki bölümünü yaklaşık 2 ay önce kazdı. Çalışma sırasında yerinden çıkarılan bordür taşları ise Milli Kütüphane’nin bahçe duvarına bırakıldı. Çalışmanın bitmesinin ardından taşlar yerlerine monte edilmezken, ekipler kazdıkları alana beton döküp caddeden ayrıldı.


YÜRÜNECEK HALİ KALMADI

Altyapı çalışmsanını sona ermesi ile birlikte kaldırım tamiratı için bölgeye uğrayan olmadı. Duvarın kenarına bırakılan taşlar ise yoldan geçen yayalarca yerlerine konuldu. Kazılan alan nedeniyle vatandaşlar yürümekte zorluk çekerken, semt sakinleri de kaldırımların yenilenmesini istedi. Araştırma için Milli Kütüphane’ye gelen öğrenciler, “Kütüphaneye gelirken önce bozuk kaldırımları atlatıyoruz. Tam kapıya geldiğimizde de yolun üstüne yığılmış taşlarla karşılaşıyoruz. Birileri işini halledecek diye bir sürü insan mağdur oluyor. Kaldırımın yürünecek hali kalmadı” dedi.


Hürriyet


Geri Dön