07 / 05 / 2024

Ankara-Kocaeli arası kadar yeni yol açıldı!

Ankara-Kocaeli arası kadar yeni yol açıldı!

Hem yeni yollar açan hem de iki arabanın bile yan yana geçmekte zorlandığı caddelerde yol genişletme çalışmalarını sürdüren Altındağ Belediyesi, yol yapımına son sürat devam ediyor.



SAĞLIKLI kentleşme içiıı çalışan Altındağ Belediyesi, imar planı tamamlanan mahallelerde yolda kalan gecekonduları yıkmaya devam ediyor. 2014 yılı boyunca Altındağ'da girilmedik mahalle bırakmayan Altındağ Belediyesi, A'dan Z'ye Altındağ'ın tüm mahallelerinde 35 bin metre yani 35 kilometre yol açtı. Böylece 2005 yılından bu yana açılan yeni yol uzunluğu 335 km oldu. Ankara-Kocaeli arası yol uzunluğu kadar yeni yol, Altındağlılar için hizmete açıldı.

 

BAĞLANTI KOLAYLAŞTI, MESAFE KISALDI 


Gerçekleştirilen yol açım çalışmalarında köylere ağırlık verildi. Aydıncık, Gicik, Kavaklı ve Peçenek köylerinde açılan yeni yollar sayesinde, köylerin şehir merkeziyle bağlantısı kolaylaştı ve mesafe kısaldı. 


Şehir merkezinde ise yol açma çalışmaları ağurhkli'olarak Alemdağ, Başpınar, Beşikkaya; Doğahtepe, Gültepe, Çamlık ve Ali ErsoyMahallelerinde gerçekleştirildi. Şehir planlamasında cadde ve sokakların önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Altındağ'ın tüm mahallelerinde yeni yollar açtık ya da var olan yolları genişlettik. Kentsel'dönüşüm çalışmalarının hızına göre, her mahallemizde çalışma gerçekleştirdik. Durmaksızın yolumuzda ilerlemeye devam ediyoruz" dedi. 


Akşam Ankara 


Geri Dön