29 / 04 / 2024

Ankara Konya hızlı tren seferi 8'den 14'e çıkacak!

Ankara Konya hızlı tren seferi 8'den 14'e çıkacak!

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Ankara-Konya Yüksek Hızlı Treni'nde (YHT) 1 Aralık'tan itibaren, günlük sefer sayısının 8'den 14'e çıkacağını açıkladı.  Yıldırım, "Önceden 'git gel Konya 3 saat' diyorduk, şimdi 'git gel Konya 25 lira'yı' da ekledik" dedi



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-Konya arasındaki günlük YHT seferlerini, gelen yoğun talebi karşılamak için 1 Aralık'tan itibaren 8'den 14'e çıkaracaklarını bildirdi.

 Yıldırım,  Ankara  Gar'ında düzenlediği basın toplantısında, Ankara-Konya arasındaki YHT seferlerinin 24 Ağustos 2011 tarihinde başladığını hatırlatarak, aradan geçen 3 ay içerisinde aylık ortalama 100 bin yolcu taşındığını ve ilk günden itibaren doluluk oranının yüzde 100 olduğunu söyledi. 1 Aralık'tan itibaren her 2,5 saatte bir karşılıklı sefer olacağını belirten Yıldırım, hedeflerinin saat başı sefer olduğunu dile getirdi.

 İNDİRİMLER YARADI

 Ankara-Konya arasında çalışan YHT'nin 07.00 ve 19.15 seferleri hariç tüm seferlerinin Sincan ve Polatlı'da yolcu indirip bindireceğini belirten Yıldırım, '1 Aralık'tan itibaren salı, çarşamba ve perşembe günleri Ankara-Konya arasında 20 kişilik öğrenci gruplarında gidiş-dönüş ücreti 25 lira olacak. Yetişkinlerde ise yine aynı günlerde 20 kişilik gruplarda gidiş-dönüş ücreti 30 lira olacak. Önceden 'Git gel Konya 3 saat diyorduk, şimdi buna git gel Konya 25 lira'yı' da ekledik' diye konuştu.

 MEMNUNİYET YÜZDE 98

 Bakan Yıldırım, TCDD'nin Ankara-Konya YHT yolcuları arasında bir anket düzenlediğini belirterek, bu anket sonuçlarına göre yolcuların memnuniyet oranının yüzde 98 olduğunu ifade etti. yolcuların yüzde 97'sinin bu trenleri yakınlarına tavsiye ettiğini bildirdiklerini anlatan Yıldırım, bu hatta uygulanan indirimlerin de meyvelerini verdiğini, çocukların ve ailelerin seyahat oranının yüzde 23'e ulaştığını söyledi.

Şeb-i Arus'a özel seferler

 Bakan Yıldırım, bunun yanısıra 10-17 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan Şeb-i Arus törenlerini izlemek için gidecek vatandaşlar da düşünülerek Konya'dan 23.30'da hareket edecek ek YHT seferinin de konulacağını kaydetti. Yıldırım, şunları söyledi:

 'Burası çok önemli. YHT ile seyahat eden yolcularımızın yüzde 68'ini daha önce karayolu toplu taşıma araçları kullanan, yüzde 30'unu özel araç kullanan, yüzde 2'sini de uçak bağlantılı karayolu kullanan vatandaşlarımız oluşturuyor. Bu vatandaşlarımız bu araçlardan YHT'ye geçmişler. Yolcularımızın yüzde 55'i YHT'yi tercih nedeninin sürat, yüzde 45'i de konfor ve trende verilen ayrıcalıklı hizmetler olduğunu söylemiş. Uzun sözün kısası vatandaşlarımız ilk günden itibaren YHT'yi sahiplenmiş ve boş bırakmamışlardır. YHT sadece taşıma yapmıyor, Şeb-i Arus'a katılacak vatandaşlarımızı Hazret-i Mevlana ile buluşturuyor.'
Yeni Şafak


Geri Dön