29 / 04 / 2024

Ankara-Konya hızlı treni 2011 baharında seferleri başlıyor!

Ankara-Konya hızlı treni 2011 baharında seferleri başlıyor!

Ankara-Konya arasını 6 saatten 2.5 saate düşürecek hızlı trenin deneme seferleri Başbakan Erdoğan tarafından dün resmen başlatıldı. Testler 3 ay sürecek, ilk yolcuların ise 2011 baharında taşınması planlanıyor



Ankara-Konya hızlı tren deneme seferleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün resmen başlatıldı. Türkiye"nin ikinci yüksek hızlı tren hattı olan Ankara-Konya hattındaki deneme seferlerinin başlaması dolayısıyla Konya Tren Garı"nda tören düzenlendi. Erdoğan trenle 100 metre kadar gittikten sonra başka bir programı için Konya Hilton"a geçti. Erdoğan"ın test sürüşüyle deneme seferlerine başlayan hızlı tren, 3 ay boyunca test edilecek. Hızlı trenin 2011 baharında yolcu taşıması planlanıyor. Seferlerin başlamasıyla birlikte Ankara-Konya arası 2.5 saate düşecek.

TCDD Genel Müdürlüğü, saatte 250 kilometre hıza uygun çift hatlı elektrikli sinyalli olarak inşa edilen hattın deneme seferlerine, 12 Aralık"ta ˜Piri Reis" adı verilen test treniyle başladı. İtalya"dan gelen uzmanlarla çalışan TCDD yetkilileri, ilk test sürüşlerinde olumlu sonuçlar elde ettiler. Gelecek yıl bahar aylarında yolcu taşınması planlanan hatta kullanılmak üzere 6 yeni YHT seti alacak olan TCDD Genel Müdürlüğü, projeyle Konya"nın Ankara"nın yanı sıra İstanbul ve İzmir"e hızlı trenle bağlanmasını sağlayacak. İki şehir arasındaki toplam 306 kilometreden oluşan projenin temeli 8 Temmuz 2006"da atıldı ve tamamen Türk firma, mühendis ve işçiler tarafından hayata geçirildi.

Başbakan Körfez Geçişi"ne el attı

Başbakan Erdoğan, İzmit Körfez Geçişi"nin hızlandırılması için genelge yayınladı. Resmi Gazete"de yayımlanan Başbakanlık genelgesi ile Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi) zamanında tamamlanması için tüm kamu kurum ve kuruluşları uyarıldı. Genelgeye göre proje kapsamında yapılacak kamulaştırmalar için gerekli ödemeler işlerin gecikmesine meydan vermeyecek şekilde hızlandırılacak.
Star


Geri Dön