27 / 04 / 2024

Ankara Konya Yolu trafiğe açılırken, alt kısmı sosyal tesisler olacak!

Ankara Konya Yolu trafiğe açılırken, alt kısmı sosyal tesisler olacak!

Başkan Melih Gökçek, Konya Yolu'nun Gölbaşı'ndan gecen bölümüne yapmayı planladığı projeyi iftarda tanıttı, ilce sakinleri yapılan oylamada 'evet' deyince Gökçek, projeyi hemen uygulayacaklarını belirtti...



Büyükşehir Belepesi'nin iftar buluşmalarının dördüncüsü Gölbaşı ilçesinde halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Sahil Parkı'nda kurulan sofralarda verilen iftar yemeğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,  Ankara  Milletvekili Tülay Selamoglu, çok sayıda bürokrat ve her yastan, her kesimden yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Alana kumlan sahneden Gölbaşı halkına seslenen Başkan Gökçek, konuşmasının ardından ilçenin genelini ilgilendiren iki kritik konuda anket yaptı. Anketlerin ilkinin konusu Mevlana Bulvan'ndaki (Konya Yolu) transit trafiği üste alarak iki yakası bir araya getirecek ve ilçeye aile yaşam merkezi kazandıracak proje oldu. 


Gölbaşı'nın ortasına üstten, büyük bir yol yapmak istediklerini ifade eden Başkan Gökçek, öncelikle, projenin animasyon görüntülerini ilçe halkına izletti. Yolun, mevcut bulvarın üzerinden geçeceğini açıklayan Gökçek, su bilgileri verdi: "Yeni yolun alt kısmına da aile yaşam merkezi, gençlik lokali, çocuk kulübü, yaşlılar merkezi gibi merkezler yapılacak. Trafik üstten gidecek. Da ayn noktadan da karşıdan karşıya geçeceksiniz. Bu yapılacak iş 50-60 trilyonluk is, onu da bilesiniz. O kadar da büyük bir iş." Mevlana Bulvarı'na ilişkin alternatifin mevcut yolun altından yapılacak biri geliş biri gidiş iki geçit olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, daha sonra oylamaya geçti. "Ne karar verirseniz Fen İşleri Daire Başkanım da hemen yarından tezi yok ihale dosyasını hazırlayacak. Bu işi bu sene öyle de olsa böyle de olsa yapacağız bitireceğiz" diyen Başkan Gökçek, kendisini dinleyen Gölbaşı sakinlerine "Filmini gördüğünüz yolu üstten geçirip, altına aile yaşam merkezi, çocuk kulübü, harum kulübü, gençlik merkezi yapalım mı" diye sordu. Soru üzerine alanda bulunan kalabalığın hemen hepsi "evet" diyerek elini kaldırınca Başkan Gökçek, "Bu oylama bitmiştir. Hayırlı uğurlu olsun, hemen yarın ihalesini hazırlatıyorum inşallah, karan siz verdiniz. Bundan sonra kim ne derse desin Gölbaşılının karan bu... Helali hoş olsun. Hemen yapıyoruz inşallah." dedi. Başkan Gökçek daha sonra belge olması açısından yeniden oylama yaparak fotoğraf çektirtti. 


Gökçek'in gündemindeki ikinci anket konusu ise metrobüslerin alımının ardından ilk kez Gölbaşı'ndan başlayan otobüs çalışma sistemi oldu. Gökçek,  TOKİ  konutlarından aşağıya inip aktarma ile merkeze ulaşımı sağlayan sisteme ilişkin TOKİ Konutları'ndan birçok şikayet geldiğini ancak şehir içinde yaşayanların memnuniyet dile getirdiğini ifade etti. 


Açıklamalarının ardından Başkan Gökçek, alandaki Gölbaşı halkına, "Mevcut uygulama devam etsin mi?" diye sordu. Alandaki katılımcıların çok azından 'Evet' oyu geldi. Bu konuda da hemen talimat vereceğini kaydeden Başkan Gökçek, pazartesi, en geç Çarşamba günü EGO otobüslerinin taşıma sisteminde eski düzene dönüleceğinin sözünü verdi. 


HALKA TWİTTER KULLANIN ÇAĞRISI 

Gölbaşı halkına Twitter çağrısı da yapan Başkan Gökçek, kullanmayı bilmeyenlerden öğrenmelerini, bilenlerden de daha etkin kullanmalarını istedi. Günümüzde savaşların twitter üzerinden yapıldığına dikkat çeken Başkan Gökçek, 7'den 70'e herkesin twitter kullanmayı öğrenmesini isteyerek, "Dünyada çok kısa sürede bir numaraya yükselerek, mesajımızı duyuruyoruz. Bundan sonra bu twitter bizim işimiz." dedi. 


Programın sonunda Sahil Park'ta binlerce çocuğa top ve bebek dağıtıldı. ANKARA ZAMAN Büyüksehir Belediyesi Gölbaşı'nda 7 bin kişiyi iftarda ağırladı. Başkan Melih Gökçek, Konya Yolu'yla ilgili projesini halkın oyuna sundu. 


Zaman Gazetesi


Geri Dön