12 / 05 / 2024

Ankara Marka Festivali'nde Akfen'in başarı hikayesi anlatıldı!

Ankara Marka Festivali'nde Akfen'in başarı hikayesi anlatıldı!

Hamdi Akın, "Bu ufacık atölyede ilk işim mahallemizdeki camiye kazan yapmak oldu. Daha sonra Akfen adı ile rüzgarlı sokakta bir mağazamız oldu. İnşaat malzemeleri sattığımız için inşaat işine girmeye başladım" ifadelerini kullandı.



Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, üniversite yıllarında atölyelerde çalışmaya başladığını belirterek, "Üniversite bitince hemen bir işçi ile ufacık bir atölye açtım" dedi. 


Akın,  Ankara  Ticaret Odası (ATO) tarafından Ankara Marka Festivali kapsamında düzenlenen "Girişimcilik ve İnovasyon Akfen'in Başarı Hikayesi" konulu söyleşiye katıldı.


Bu tür organizasyonları çok değerli bulduğunu ve desteklediğini vurgulayan Akın, başarı hikayesini anlattı. Üniversite yıllarında atölyelerde çalışmaya başladığını söyleyen Akın, "Üniversite bitince hemen bir işçi ile ufacık bir atölye açtım. Zaten hiçbir zaman devlet memuru olmak aklıma gelmedi. Bu ufacık atölyede ilk işim mahallemizdeki camiye kazan yapmak oldu. Daha sonra Akfen adı ile rüzgarlı sokakta bir mağazamız oldu. İnşaat malzemeleri sattığımız için inşaat işine girmeye başladım" ifadelerini kullandı.


Ufkunu açan kişilerin başında eski cumhurbaşkanlarından Turgut Özal'ın geldiğini dile getiren Akın, "Antalya havalimanını yaparken Özal ile tanıştım. Bende büyük ufuk açtı. Türkiye'de bu kadar mesafe alındıysa bunda Özal'ın payı büyük. Daha önce Türkiye'de yapılmamış olan yap işlet devret modelini ilk defa Özal ile öğrendik. Ayrıca yabancı bankalardan kredi almayı öğrendik" diye konuştu. 


Şansa çok fazla inanmadığının altını çizen Akın, "Önemli olan sizin uyanık olmanız, sürekli çalışıyor olmanız. Önünüze gelen şansı fark edebilmeniz için sürekli çalışıyor olmanız ve aktif olmanız lazım" değerlendirmelerinde bulundu.


Akın, mezun olacak öğrencilerin çok iyi derecede İngilizce bilmeleri gerektiğini vurgularken, Türkiye'nin İngilizce'yi iyi konuşan, uluslararası iş yapabilecek iş adamlarına ihtiyacı olduğunu söyledi. 


ATO Başkanı Salih Bezci, söyleşinin sonunda Akın'a katılımından dolayı ödül takdim etti. 


AA


Geri Dön