03 / 05 / 2024

Alman otomotiv üreticisi Opel'den tarihi başarı! 160 yıl oldu

Alman otomotiv üreticisi Opel'den tarihi başarı! 160 yıl oldu

Dünyanın en köklü otomobil markalarından olan Opel, bu yıl 160. yılını kutluyor. Opel’in başarı hikayesi, Ağustos 1862'nin sonunda başladı. Adam Opel, ilk dikiş makinesini Rüsselsheim'da üreterek Opel şirketinin temelini attı.



Adam Opel, Opel markasını Ağustos 1862'de kurdu. Şirketi daha sonra beş oğlu ile eşi Sophie yönetti ve geliştirdi. Sophie, şirketin gelişimine tüm enerjisi ile dahil oldu ve bu nedenle dikiş makinesi, bisiklet ve otomobil markasının ilk kadın yöneticisi olarak da tarihte çok önemli bir yere sahip olduğu kabul ediliyor.

Tutkularının yanı sıra, sunduğu yeniliklere duygu ve geleneklerini de ekleyen Opel, bugüne kadar bu taahhüdüne sadık kalmaya devam etti. Efsanevi 4/12 PS Laubfrosch Kadett ve Kapitaen, Astra, Mokka ve bu yıl 40. doğum gününü kutlayan Corsa gibi çok sayıda otomobil bu felsefe ile üretildi. 1920’lerde montaj hattı teknolojisini tanıtarak öncülük yapan Opel, şimdi de 2028'den itibaren Avrupa'da tamamen elektrikli araçlara geçerek sürdürülebilir bir ulaşım markası olma yolunda ilerliyor.

160 YILDIR FAALİYETTE

Opel Üst Yöneticisi (CEO) Uwe Hochschurtz, "Opel, 160 yıldır insanları harekete geçiriyor. Bugün, şirket kurucusu Adam Opel ile aynı ruhla hareket ediyoruz. Dikiş makineleri, bisikletler veya otomobiller olsun daima herkes için teknoloji ve yenilikler sunmayı amaçlıyoruz. Geleceğe umutla bakarak her zaman zorluklara göğüs geriyoruz. Opel'in köklü geçmişindeki en çok satan modeller kadar yeni elektrikli modellerimiz de zorluklara karşı elde ettiğimiz başarıyı temsil ediyor. Opel, 2028'den itibaren Avrupa'da tamamen elektrikli bir marka olacak. Dolayısıyla önümüzdeki 160 yıl için de iyi hazırlandık." ifadelerini kullandı.


Geri Dön