17 / 05 / 2024

Alman otomotiv üreticisi Opel'den tarihi başarı! 160 yıl oldu

Alman otomotiv üreticisi Opel'den tarihi başarı! 160 yıl oldu

Dünyanın en köklü otomobil markalarından olan Opel, bu yıl 160. yılını kutluyor. Opel’in başarı hikayesi, Ağustos 1862'nin sonunda başladı. Adam Opel, ilk dikiş makinesini Rüsselsheim'da üreterek Opel şirketinin temelini attı.



BÜYÜK ÖLÇEKLİ ÜRETİME GEÇEN İLK ALMAN ŞİRKETİ OLDU

Opel, montaj hattı teknolojisini kullanarak büyük ölçekli üretime geçen ilk Alman üretici oldu. 1924'te Almanya'da montaj hattından çıkan ilk otomobil 4/12 PS "Laubfrosch" oldu. Hep ünlü yeşil rengiyle üretildi. Sadece üç yıl sonra baz fiyatı sadece 2 bin 980 mark olan Opel 4 PS, otomobili lüks ürün olmaktan çıkardı ve güvenilir bir ulaşım aracı haline getirdi. Opel'e olan talep artmaya devam etti ve ilk kez 1931'de 1,2 litre modelinin üretimiyle "halk otomobili" oldu.

Kısa bir sürenin ardından üretimdeki bir sonraki devrim geldi. 1935'te yeni Olympia modeli, tamamen çelik gövdeye sahip ilk Alman seri üretim araç oldu. Bu yapı, düşük ağırlığı sayesinde daha iyi sürüş performansı ve düşük yakıt tüketimi sağladı. Yeni tasarım gövde ve güç üniteleri arasında "evlilik" olarak tabir edilen gelişme teknik birleştirmeyi mümkün kıldı. Böylece tüm üretim süreci daha hızlı ve daha verimli olurken büyük ölçekli üretime geçişin önü açıldı.

Opel, on yıllar boyunca yeni modeller ve araç türleriyle sürekli olarak trendler belirlerken, satış rekortmenleri yarattı.


Geri Dön