28 / 04 / 2024

Ankara marka şehir olma yolunda ilerliyor!

Ankara marka şehir olma yolunda ilerliyor!

AKP Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, meclis toplantısında Ankara'nın artık memur şehri değil, marka şehir olma yolunda çok önemli hizmetler almaya başladığını söyledi..



Ankara marka şehir olma yolunda ilerliyor!


AKP  Ankara  Milletvekili Nevzat Ceylan, meclis toplantısında Ankara'nın başkentlilik bilincini geliştirme amacıyla Ankara'daki bütün hemşehri dernekleri federasyonlarını bir araya getirdiklerini "Başkent Ankara Meclisi" adıyla bir kuruluş yaptıklarını söyledi.


Başkentte yaşayan bütün hemşehri gruplarını bir araya getirerek Ankara'ya sahip çıkılması, daha çok Ankaralılık ve başkentlilik bilincini geliştirmek için mücadele etmeye başladıklarını dile getiren Ceylan "Bu konuda da bütün Ankara'da yaşayanların, Meclisimizin, milletvekillerimizin destek olması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Şöyle bir laf var: Gelenlerin vefasızlığına sabreden bir şehir Ankara. Gerçekten, bunu hep beraber kabul etmemiz lazım." dedi.


Ankara marka şehir oluyor


Ankara'nın artık memur şehri değil, marka şehir olma yolunda çok önemli hizmetler almaya başladığını söyleyen Ceylan "Ankara'nın 20 üniversitesi var, 270 bin öğrencisi var, 6 teknokentiyle Türkiye'nin en çok teknokenti olan illerimizden bir tanesi, patent başvurusunda 3'üncü sıradayız, organize sanayi bölgesi olarak 12 bölgemiz var, dış ticaret 3'e katlandı, ihracat 5'e katlandı, vergi geliri 3'e katlandı, millî gelire katkımız 2'ye katlandı, 10 milyon yolcu kapasiteli Esenboğa Havalimanı yapıldı. Türkiye'nin en gelişmiş savunma sanayisinin büyük bir çoğunluğu Ankara'da, savunma sanayisinde cironun yüzde 75'ini Ankara karşılıyor. Lojistik üssü Kazan dâhil -ki bugün o unvanı veriyoruz- Ankara'da 7 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük hastanesi kurulmak üzere, gelecek yıl bitiyor ve yüksek hızlı trenin Ankara'nın merkezinde olması da sevindirici.


Bu vesileyle Kahramankazan'ın gerçekten hak ettiği unvana kavuşmasından dolayı yüce Meclisteki bütün milletvekillerimize, parti temsilcilerimize teşekkür ediyoruz." dedi.





Geri Dön