29 / 04 / 2024

Ankara Paladyum Beytepe tasarruflu su kullanımı adına yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor!

Ankara Paladyum Beytepe tasarruflu su kullanımı adına yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor!

Su tasarrufunun Türkiye'nin geleceği için oldukça önemli olduğunu hatırlatan Uzaltaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, bu konuda her vatandaşa önemli sorumluluklar düştüğünü ifade ediyor.




Uzaltaş AŞ tarafından hayata geçirilen Ankara'nın ilk çevreci konut kulesi Paladyum Beytepe tasarruflu su kullanımı ile önemli çalışmalar yapıyor. Su tasarrufunun Türkiye'nin geleceği için oldukça önemli olduğunu hatırlatan Uzaltaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, bu konuda her vatandaşa önemli sorumluluklar düştüğünü ifade ediyor. Çevre dostu malzemelerle inşa edilen Paladyum Beytepe'de su tasarrufu noktasında da titiz çalışmalar yapıldığım büdiren Pala, projenin yaklaşık yüzde 75'ini oluşturan 6 bin 800 metrekarelik yeşil alanın sulanmasında da arıtılmış sudan faydalanılacağının altım çiziyor. Pala, 200 bin liraya mal olan bu arıtma sistemiyle günlük 43 metreküp civarında su kullanılacağını belirterek, "Bir konutun günlük su harcaması 12 metreküp civarında. 

Bu arıtma sistemi sayesinde her gün yaklaşık 4 konutun kullandığı su doğada kalacak. Çevreci projelere önem verilmesi ile her projede suyu doğadabırakmak mümkün olacak" dedi. 


Dünya


Geri Dön