27 / 04 / 2024

Ankara Sincan'da kolonu patlayan bina tahliye edildi!

Ankara Sincan'da kolonu patlayan bina tahliye edildi!

Ankara'nın Sincan ilçesinde kolonu patlayan 4 katlı 24 dairelik bina gece saatlerinde tahliye edildi. 



Ankara'nın Sincan ilçesi Selçuklu Mahallesi Bilen Sokak Emek Sitesi'nde 4 katlı 24 daireli binanın zemin katında yer alan binanın kolonu patladı. Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre; bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, itfaiye ve  Ankara  Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon ve Sincan Belediyesi ekipleri tarafından bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Ekipler tarafından bina sakinleri boşaltırken doğalgaz, elektrik ve su vanaları da kapatıldı. Tahliye edilen bina sakinlerinin bir kısmı akrabalarına giderken, 3 aileden oluşan 11 bina sakini de Ankara Büyükşehir Belediyesi misafirhanesine yerleştirildi.

Ankara Sincan da kolonu patlayan bina tahliye edildi!

Bina mühürlendi 

Olay yerine giden Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük ekiplerden bilgi alarak, ev sahipleriyle görüşme gerçekleştirdi. Küçük, gereken işlemlerin yapılacağını belirtti. Bölgede inceleme yapan Sincan Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Barın, kolonun patladığını bu sebeple bina sakinlerinin boşaltıldığını söyledi. Barın, "Binanın mühürlenmesi yapılacak. Hafta sonu olmasına rağmen inceleme işlemlerine başlandı. Binanın boşaltılıp, boşaltılmamasına karar verilecek. Büyük ihtimalle bina boşaltılır. Daha sonra riskli yapıya girer. İnsanlarımız akrabalarının ve şefkat evlerine gitti. Gece de güvenlik tedbirleri alınmış durumdadır" dedi.

Zonguldak'ta heyelan nedeniyle bir ev tahliye edildi!


 


Geri Dön