29 / 04 / 2024

Ordu'da riskli 17 bina tahliye edildi!

Ordu'da riskli 17 bina tahliye edildi!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 26 evin bulunduğu 17 bina, tahliye edildi. Vali Seddar Yavuz, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu.




Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde önceki gün toprak kayması meydana geldi. Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri mahallede teknik ekip incelemelerde bulundu.

Mağdurlar için kira yardımı

AFAD ekiplerinin incelemesinde mahalle zemininde kayma oluştu. Bölgedeki 26 evin bulunduğu 17 bina tahliye edildi. Yakınlarının yanına yerleşen mahalle sakinleri için kira yardımı yapılacağı belirtildi.

Vali Seddar Yavuz ise Sağlık Mahallesi'nde incelemeler yaptı. Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak üzere heyelan bölgesinde ikamet eden ailelerin ilk etapta akrabalarının yanına taşındığını söyleyen Yavuz, vatandaşları Kaymakamlık koordinesinde de kiralık evlere çıkarılacaklarını söyledi. Ailelere kira yardımı yapacaklarını kaydeden Yavuz, "Uygun yerleşim alanı bulunmasıyla da heyelana maruz kalan vatandaşlar için afet konutları inşa edilecek" diye konuştu.

Ordu'da heyelan nedeniyle bazı evler boşaltıldı!


Geri Dön