28 / 04 / 2024

Ordu risk alanları

Ordu risk alanları

Ordu'nun Aybastı ilçesinde yaşanan yeni heyelanda, daha önce tahliye edilen 15 bina yıkıldı. Sağlık Mahallesi'nde girişlere izin verilmiyor.

Ordu'da 6 ev tahliye edildi!

Ordu'nun Fatsa ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 6 ev boşaltılırken, birçok tarım arazisinde hasar oluştu.

Ordu'daki afetzedeler için yeni konutlar yapılacak!

Ordu Gölköy ilçesinde meydana gelen heyelan sonucunda afetzedeler için yeni konutlar inşa edileceği açıklandı.

Ordu'da riskli 17 bina tahliye edildi!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 26 evin bulunduğu 17 bina, tahliye edildi. Vali Seddar Yavuz, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu.

Ordu'da riskli altındaki evler tahliye edilecek!

Ordu Valisi Seddar Yavuz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, afet bölgesinde incelemelerde bulundu. Yavuz, risk altında bulunan yerlerin boşaltılması konusunda Kaymakam Demirel'e talimat verdi.

Ordu'da 20 dönümlük bataklık arazi hayat buldu! Ordulular yeni sosyal yaşam alanlarına kavuştu!

Ordu iline bağlı Altınordu ilçesinde 20 dönüm lük bataklık halindeki arazi, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmayla sosyal yaşam alanına dönüştürüldü.

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı.

Ordu Belde Evleri'nin zemin katları neden yıkılmıyor?

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Belde Evleri’nin yıkılması için belediyeye çağrıda bulundu. Gönül, "2021 yılı yaz ayına yetişecek biçimde yeşil alan çalışması tamamlanmalı, geçmişte olduğu gibi mesire yeri ve semt spor alanları olmalıdır" dedi.

İstanbul'un toplanma alanları yeniden gündemde! AVM ve mezarlıklarda toplanılacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, 39 ilçede “Toplanma ve Geçici Barınma Alanı” belirleyerek kısa süre önce kamuoyu ile paylaşmıştı. Toplanma ve barınma alanları yerine belirlenen yeni alanlar içinde AVM’ler ve mezarlıklar var...

Ordu Çambaşı Yaylası'ndaki yapılar iyileştiriliyor!

Ordu'nun "misafir odası" olarak tanımlanan önemli turistik alanlarından Çambaşı Yaylası'ndaki yapılar iyileştiriliyor.

Ordu Altınordu'da heyelanda 3 bina yıkıldı, 9 binada ise risk tespit edildi!

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Topluca Mahallesi, son 10 yıldır meydana gelen heyelanlar sebebiyle kayıyor. 3 binanın yıkıldığı, 30 dönüm fındık bahçesinin hasar aldığı, 9 binada ise risk tespit edilen mahallede cami de yıkılmak üzere...

Ordu sahiline Deniz Yıldızı projesi geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi kent meydanı, tören alanı, Atatürk meydanı ve Atatürk yolu, açık ve kapalı etkinlik alanları, Ordu maketi sergisi, satış büfeleri, restoran, kafeler ve yamaç paraşütü iniş alanının bulunduğu bir tesis inşa edecek.

Erzurum'da risk altındaki alanların dönüşümü sağlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Erzurum'da 6 ayrı noktada, aynı anda projeler yapacağız. Toplamda bin 400 bağımsız bölümü içeren konutlarla vatandaşlarımızın risk altında bulunan alanlarının dönüşümünü sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı...

Ordu Gölköy'de konut edindirme hakkı önerisi!

Ordu ili Gölköy ilçesinin Sarıca Mahallesi'nde gerçekleşen heyelan sonrası risk altında bulunan tüm evler için vatandaşların yeniden konut edindirme hakkından yararlandırılması önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ordu'daki heyelanda can kaybını risk azaltma çalışmaları önledi!

Ordu'da heyelan meydana gelen bölgede, AFAD tarafından 2015 yılından bu yana belli aralıklarla kontroller yapıldığı ve riskli oldukları tespit edilen binaların boşaltılmasıyla can kayıplarının önlendiği belirtildi.

Gölköy'de yerleşim alanlarındaki heyelan riski meclis gündeminde!

Ordu ili Gölköy ilçesinde bazı yerleşim alanlarındaki heyelan riskine yönelik Bakanlığın çalışmaları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ordu'da riskli altındaki evler tahliye edilecek!

Ordu Valisi Seddar Yavuz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, afet bölgesinde incelemelerde bulundu. Yavuz, risk altında bulunan yerlerin boşaltılması konusunda Kaymakam Demirel'e talimat verdi.

Ordu Perşembe Yaylası'nda tatil köyü inşa ediliyor!

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası'nda apart ev, restoran, spor alanları ve eğlence mekanlarının bulunduğu yeni tatil köyü inşa ediliyor.

Ordu risk alanları Haberi

Ordu risk alanları

Ordu'nun Aybastı ilçesinde 3 ay önce meydana gelen heyalan nedeniyle riskli olduğu nedeniyle 17 bina tahliye edilmişti. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sağlık Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde yaşanan yeni heyelanda, daha önce tahliye edilen 15 bina yıkıldı. Zemin kaymalarının sürdüğü tespit edilen ve boşaltılan mahalleye girişlere izin verilmiyor.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri mahallede teknik ekip incelemelerde bulundu. AFAD ekiplerince yapılan incelemede mahalle zemininde kayma belirlendi. Bunun üzerine mahallede 17 bina boşaltıldı. Yakınlarının yanına yerleşen mahalle sakinlerine ise kira yardımı verildi.

15 BİNA YIKILDI, MAHALLE GİRİŞE KAPATILDI

Heyelandan boşaltılan evlerin yıkımı için karar verilirken, dün akşam saatlerinde mahallede yeniden toprak kayması oluştu. Heyelanda daha önce boşaltılan evlerdeki çatlaklar arttı ve boşaltılan 15 bina kendiliğinden yıkıldı. Mahallede sağlam evlerde...