28 / 04 / 2024

Ankara-Sivas hızlı tren hattı 2023'te hizmete açılacak!

Ankara-Sivas hızlı tren hattı 2023'te hizmete açılacak!

Bakan Karaismailoğlu,  önümüzdeki aylarda Ankara-Sivas Hızlı tren hattını hizmete açacaklarını duyurdu. Kapıkule-Halkalı arasında da hızlı tren çalışmalarının devam ettiğini ve şu anda arazide 4 bin 500 kilometre hızlı tren yatırımının olduğunu açıkladı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, önümüzdeki aylarda Ankara-Sivas hızlı tren hattını hizmete açacaklarını ifade ederek, "Kapıkule-Halkalı arasında da hızlı tren çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda arazide 4 bin 500 kilometre hızlı tren yatırımımız devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Karaismailoğlu, Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri'nde gerçekleştirdiği konuşmada, Türkiye'de ulaştırma, haberleşme ve altyapı alanında yapılan yatırımları ve hayata geçirilen projeleri tanıttı.

 Ankara-Sivas hızlı tren hattı 2023 te hizmete açılacak!

Kara yoluna yapılan yatırımlar sayesinde trafik kazalarında azalma olduğunu, trafik sıkışıklığının önüne geçildiğini belirten Karaismailoğlu, son 20 senede yapılan planlı ve akıllı yatırımlar sayesinde hareketliliğin, turizmin, ihracatın ve tasarrufların arttığını ifade etti.

Karaismailoğlu, son bir senede yaptıkları yatırımlara işaret ederek, önce Türksat 5B uydusunun uzaya fırlatıldığını, Pirinkayalar Tüneli ile Zonguldak-Kilimli Yolu'nun hizmete alındığını ve Gaziantep Havalimanı'nın yeni terminal binasının açıldığını bildirdi.


Geri Dön