13 / 05 / 2024

Ankara-Sivas hızlı tren hattı 2023'te hizmete açılacak!

Ankara-Sivas hızlı tren hattı 2023'te hizmete açılacak!

Bakan Karaismailoğlu,  önümüzdeki aylarda Ankara-Sivas Hızlı tren hattını hizmete açacaklarını duyurdu. Kapıkule-Halkalı arasında da hızlı tren çalışmalarının devam ettiğini ve şu anda arazide 4 bin 500 kilometre hızlı tren yatırımının olduğunu açıkladı.



 Ankara-Sivas hızlı tren hattı 2023 te hizmete açılacak!

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın Ocak 2022 tarihinde açıldığını anımsatan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ankara-İstanbul, İstanbul-Konya, arada Eskişehir, Adapazarı, Kocaeli hızlı trenle tanışmıştı. Onu Karaman'a uzattık, yüz kilometre daha... Onu da Niğde'ye, Niğde'den Mersin'e, Mersin'den Gaziantep'e inşaatlarımız devam ediyor. Ankara-İzmir devam ediyor. Önümüzdeki aylarda Ankara-Sivas hattını hizmete açacağız. Kapıkule-Halkalı arasında da hızlı tren çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda arazide 4.500 kilometre hızlı tren yatırımımız devam ediyor."

Adil Karaismailoğlu, son bir senede hayata geçirdikleri Kandıra Yolu'nu hizmete açtıklarına dikkat çekerek, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'nu vatandaşın hizmetine sunarak birden fazla ilke imza attıklarını söyledi.

Bolu Dağı Tüneli'nin bir sene kullanılmamasının Türkiye ekonomisine zararının 400 milyon dolar olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, Çanakkale Köprüsü'nün bir yıl erken bitirilmesinin ekonomiye senelik katkısının 410 milyon avro olduğunu kaydetti.

Karaismailoğlu, Anadolu'nun her yerinde çok sayıda projeyi tek tek hizmete aldıklarını, mega projelerin özelliklerinin anlatılarak bitirilemeyeceğini, bu projelerin yüzyıllarca ülkeye hizmet edeceğinin altını çizdi.

Tokat Havalimanı, Phaselis Tüneli, Malatya'da Çevre Yolu, Pınarhisar ve Çakıllı Çevre Yolu,  Adana Hacı Sabancı OSB Baklalı Köprülü Kavşağı, Rize-Artvin Havalimanı, Sabiha Gökçen-Pendik Metrosu, Malatya-Hekimhan Yolu, Ayvacık Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri, Diyarbakır Güneybatı Çevre Yolu, Bitlis Çevre Yolu, Gaziray, Hasankeyf Tüneli, Togg Fabrikası Bağlantı Yolu ve bağlantı yolları gibi çok sayıda projeyi son bir senede hizmete açtıklarını hatırlatan Karaismailoğlu, Türkiye'nin en yüksek viyadüğü olan Eğiste Hadimi Viyadüğü'nü geçen ay açtıklarını söyledi.

Karaismailoğlu, 2053 senesine kadar olan bütün yatırımları planladıklarını kaydederek, 198 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını kaydetti.

İstanbul'daki metro yatırımlarına değinen Karaismailoğlu, kısa zaman içerisinde İstanbul Havalimanı-Kağıthane ile Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir metro hatlarının hizmete açılacağını açıkladı. Karaismailoğlu, "Devam eden diğer metro hatlarımızı 2023'te bitirerek İstanbul'a nefes aldıracağız" diye belirtti.

Elinde dolar olanlara son uyarı! Selçuk Geçer doların roket gibi fırlayacağı tarihi açıkladı! Kemerlerinizi bağlayın!

Gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? 


Geri Dön