02 / 05 / 2024

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı 2023'te tamam! Seyahat süresi 2 saat olacak!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı 2023'te tamam! Seyahat süresi 2 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas hızlı tren hattının altyapı çalışmalarında yüzde 99,67 fiziki ilerleme sağladıklarına dikkat çekerek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Ankara-Sivas hızlı tren hattındaki son durum...



Yapımı devam eden Kamu Özel Sektör İş Birliği projeleri ile 63,7 milyar TL daha Türkiye'ye kazandırmayı hedeflediklerine de vurgu yapan Karaismailoğlu, konuyla ilgili olarak "Yatırım portföyümüzde 3 bin 342 proje var. Bu projelerimizin toplam büyüklüğü 991 milyar 476 milyon lira. Bu projelerde yaklaşık 447 milyar 595 milyonluk nakdi gerçekleşme sağladık" açıklamasında bulundu. 

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı 2023 te tamam! Seyahat süresi 2 saat olacak!

Karaismailoğlu, 20 senede demir yollarına toplam 346,6 milyar liralık yatırım yaptıklarınn altını çizerek, ""Ankara-Sivas hızlı tren hattının altyapı yapım çalışmalarında yüzde 99,67 fiziki ilerleme sağladık. Kısmi olarak test ve sertifikasyon çalışmaları tamamlandı. Proje 2023 yılı Nisan ayında tamamlandığında seyahat süresi 12 saatten 2 saate düşecek" dedi ve Ankara-İzmir Hızlı Tren hattında da  altyapı çalışmalarında yüzde 54 fiziksel ilerleme kaydettiklerini belirtti. 

"Ankara-İzmir arasında demir yolu seyahat süresini 3 saat 30 dakikaya düşüreceğiz" ifadelerini kullanan Karaismailoğlu, "Bittiğinde 508 kilometrelik mesafede yılda yaklaşık 13,5 milyon yolcu ve 90 milyon ton yük taşımayı hedefliyoruz" dedi. 

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı 2023 te tamam! Seyahat süresi 2 saat olacak!

Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren hattı altyapı çalışmalarında da yüzde 86 ilerleme sağlandığını dile getiren Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul hızlı tren hattına bağlantılı olarak 106 kilometre uzunluğundaki Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren hattının üstyapı inşasına başlandığını aktardı. 

"Mersin’den Gaziantep’e uzanan hızlı tren hattımızda da çalışmalarımız hummalı bir şekilde devam ediyor. 2024 yılı sonunda tamamlanması planlanan proje ile Mersin-Adana ile Gaziantep arasında seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya düşecek" diyen Karaismailoğlu, Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın da ihalesinin yapıldığına, sözleşmesinin imzalandığına dikkat çekerek "Gebze-YSS Köprüsü- İstanbul Havalimanı-Halkalı Hızlı Tren Projemizin de üzerinde önemle duruyoruz" şeklinde konuştu. 

Ekonomist Selçuk Geçer, doların 35 TL olacağı tarihi resmen açıkladı! Elinde dolar olanlar geç kalmadan hemen bakın

Altın Kahini İslam Memiş gram altın için uç rakamı açıkladı! Yatırımcıların eli ayağına dolaştı! Bakmayan pişman olacak

EYT ile emekli olacaklar bunlara dikkat! EYT'de altın tavsiyeler açıklandı! Promosyon, yüksek maaş, prim günü...


Geri Dön