09 / 05 / 2024

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak? Bakandan son dakika açıklaması!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak? Bakandan son dakika açıklaması!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'yi hızlı tren işletmeciliğiyle tanıştırdıklarına vurgu yaptı ve "Bu süreçte, hızlı tren projeleri, mevcut sistemin yenilenmesi ve modernizasyonu, milli ve yerli demir yolu sanayisinin geliştirilmesi için büyük gelişmeler katettik. Tarihi İpek Yolu'nun canlandırılmasını amaçlayan 'Tek Yol Tek Kuşak' girişiminin en önemli halkasını oluşturan Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattı ve  Marmaray  ile Pekin'den Londra'ya kadar en güvenli, en kısa, en ekonomik uluslararası demir yolu koridoru oluşturduk. Demir yolu ağımızı 13 bin 150 kilometreye yükselterek ülkemizi hızlı tren işletmeciliğiyle tanıştırdık" açıklamasında bulundu. 

Uzun yıllar vatandaşların tercih etmediği demir yolu seyahatlerini artık hızlı ve konforlu seyahat isteyenlerin ilk adresi haline getirdiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, 2009'da ilk kez Ankara-Eskişehir arasında başlayan yüksek hızlı tren işletmeciliğine Ankara-Sivas Yüksek Hızlı tren hattının eklenmesiyle  Ankara  merkezli yüksek hızlı demir yolu ağının önemli parçasının daha da tamamlanmış olacağını söyledi. 

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak? Bakandan son dakika açıklaması!

T15 tüneli çalışmalarında inceleme yaptıklarını aktaran Bakan Karaismailoğlu, "Şu anda Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı kapsamındaki Elmadağ ilçesi ile Yahşihan ilçeleri arasında bulunan Hisar ve Bedesten köyleri arasındaki T15 tüneli çalışmalarını inceledik. T15 tünelimiz, Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın önemli bir bölümünü teşkil ediyor. Hızlı tren hattımız, saatte 250 kilometre hıza uygun hat özelliğine sahip olacak" diye konuştu. 

Tamamlandığında hattın, Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye indireceğini ifade eden Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas arası 12 saat olan seyahat süresinin 2 saate, Ankara-Yozgat arasının ise 1 saate düşeceğini aktardı.

"Ankara-Sivas hattımız aynı zamanda Edirne'den Kars'a uzanan Doğu-Batı hızlı demir yolu koridorunun önemli parçası olacak. Yapım çalışmalarında sona yaklaştığımız Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı projesi ile Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerimizi de yüksek hızlı tren konforuyla tanıştırıyoruz" Karaismailoğlu, yaklaşık 1 milyon 400 bin vatandaşın yüksek hızlı trenle seyahat etme imkanına kavuşacağını vurguladı. 

Karaismailoğlu, hat üzerinde Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olacak şekilde 8 istasyonu olduğunu dile getirdi. 

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak? Bakandan son dakika açıklaması!

Proje genelinde çok önemli mesafeleri geride bıraktıklarına dikkat çeken Karaismailoğlu, "Toplam 155 milyon metreküp kazı ve dolgunun yapıldığı projede ilklerin de yaşandığı önemli sanat yapıları inşa ettik. Çok zorlu bir coğrafya üzerinde toplam uzunluğu 66 kilometre olan 49 tünel ve 27 kilometre olan 49 viyadük inşa ettik. 5 bin 125 metre ile projenin en uzun tünelini Akdağmadeni bölgesinde, 2 bin 220 metre ile en uzun demir yolu viyadüğünü ise Çerikli, Kırıkkale'de inşa ettik" şeklinde konuştu. 

"Hızlı tren hattımızda ilk defa yerli ray kullanarak 1630 kilometre ray serimi yaptık" diyen Bakan Karaismailoğlu, 138 kilometre beton yol ile tünellerde ilk balastsız yol uygulamasının gerçekleştirildiğini, yine proje çerçevesinde Sivas'ta yerli ve milli buz önleme ve buz çözme tesisi yapıldığının altını çizdi. 

Karaismailoğlu, "Bildiğiniz üzere projenin 315 kilometrelik Balışeyh-Sivas kesiminde test ve sertifikasyon işleri de dahil olmak üzere tüm çalışmaları daha önceden tamamlamıştık. Şu anda kalan 78 kilometrelik Kayaş-Balışeyh arasındaki çalışmalara süratle devam ediyoruz" açıklamasında bulundu ve üstyapı, elektrifikasyon ve sinyalizasyon çalışmalarında da son aşamaya gelindiğini aktardı. 

Bakan Karaismailoğlu, konuşmasının ardından Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı Kırıkkale İstasyonu'nu ziyaret etti ve yetkililerden de bilgi aldı. 

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir? Kiracılar evi hangi şartlarda tahliye edebilir?

Adalet Bakanı Bozdağ resmen açıkladı! İnfaz koruma memuru, zabıt katibi, mübaşir alımı yapılacak! İşte detaylar...

Migros'ta beyaz et ürünlerinde 20 indirim fırsatı! Izgara Kanat kg 54,80 TL! İşte 17 Ocak 2023 fiyat listesi


Geri Dön