20 / 07 / 2024

Ankara Ulus Kent Merkezi meydan projesine iptal!

Ankara Ulus Kent Merkezi meydan projesine iptal!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu’nun, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi’nde yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.




Danıştay Dava Daireleri Kurulu, Ulus Kent Merkezi projesi’nde 14. Dairenin yapılan başvuruya verdiği ret kararını iptal etti. 


Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu’nun, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi’nde yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.


Konuya ilişkin yazılı basın açıklaması yapan Candan, Bakanlar Kurulu'nun 2010 yılında aldığı Ulus Tarihi Kent Merkezi'nin yenileme alanı ilan edilmesine yönelik Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile birlikte meslek odalarının açtığı davada Danıştay 14.Daire’nin bu talebi reddettiğini hatırlattı. Candan bu karar itiraz ettiklerini ve Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu’nun 14. Dairenin yürütmeyi durdurmayı red kararını kaldırdığını belirtti.


“Yanlış Hesap Bağdat’tan döner” diyen Candan, Ulus tarihi kent merkezinin mimarlar odası açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. “Dört etaptan oluşan oluşan yenileme alanı içerisinde, Ankara Kalesi, Ulus, Hacıbayram, Hergele meydanı ve Erken Cumhuriyet dönemi yapılarının da içerisinde olan geniş bir alanı kapsıyordu” diyen Candan, karar Ulus'ta Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile ilgili yeni açacakları dava açısından önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.


haber.sol.org.tr


Geri Dön