27 / 04 / 2024

Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi imar planına bariyer engeli!

Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi imar planına bariyer engeli!

Büyükşehir Belediyesi’nin Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi’ne ilişkin ‘1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’ Ankara 7. İdare Mahkemesi’nin aldığı kararla iptal edildi.



Büyükşehir Belediyesi’nin Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi’ne ilişkin ‘1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’  Ankara  7. İdare Mahkemesi’nin aldığı kararla iptal edildi.


Ardından, Ulus Hacıbayram Mahallesi’ndeki Kılıçlı ve Telgraf sokaklarının girişi, beton bariyerle kapatıldı. Bariyerleri Büyükşehir Belediyesi’nin koyduğunu belirten esnaf, “Davayı kazanmamızı sindiremiyorlar. Bu yüzden beton bariyer koyup bizi bıktırmak, buradan çekip gitmemizi istiyorlar” dedi. Yol kapatma kararına isyan eden esnaf, Kılıçlı ve Telgraf sokaklarında faaliyet gösteren yaklaşık 16 işyerinin yıldırılmak istendiğini öne sürdü. 


İsim vermeden konuşan bir esnaf, 50-60 yıldır aynı sokakta faaliyet gösteren dükkanların bulunduğunu belirterek, “Zaten Kılıçlı Sokak ve Telgraf Sokak artık bir yere çıkmıyor. Aşağıdaki girişlerde yıkımlar ve kazılar yapıldı, bu yüzden araba giremiyor ve trafik yok. Buradaki amaç esnaf da arabasını buraya sokmasın, kimse buraya giremesin. Mahkemeyi kaybetmelerine rağmen yollarımızı kapatıp bizi bezdirmeyi amaçlıyorlar” diye konuştu. 


KUNDAKLAMA NÖBETİ TUTUYORLAR

Dükkanların kundaklanmasından korktuklarını kaydeden bir başka esnaf da, “Yarın bir gün iki bidon benzinle gelip, burayı yakacaklar. Beton bariyerle kapattılar, itfaiye de giremeyecek. Her gün içimizden birisi kundaklama olacağı korkusuyla dükkanında nöbet tutuyor” ifadelerini kullandı.


‘BARİYER İTFAİYEYİ ENGELLEDİ’ İDDİASI

Öte yandan 10 Ocak’ta Telgraf Sokak’ta bulunan Hamidiye Mescidi’nde çıkan yangına sokağa konulan beton bariyerler nedeniyle itfaiyenin zorlukla yangına müdahale edebildiğini iddia eden esnaf, “Sokağa bir gün öncesinde beton bariyer koydular, ertesi gün yangın çıktı. Beton bariyer olduğundan itfaiye uzun uğraşlar sonucu hortum çekerek müdahale edebildi” diye konuştu.


Hürriyet 


Geri Dön