08 / 05 / 2024

Ankara Vakıflar kat karşılığı bina yaptıracak! 4 milyon TL'ye!

Ankara Vakıflar kat karşılığı bina yaptıracak! 4 milyon TL'ye!

Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü kat karşılığı bina yaptırmak üzere ihale düzenledi



Ankara Etimesgut’ta 46 bin 811 metrekare arsa üzerine  Ankara  Vakıflar Bölge Müdürlüğü kat karşı bina yaptıracak. Tahmini fiyatı 4.085.850 lira, geçici teminatı 122.575 lira olarak belirlenen ihale 26.04.2012 Perşembe günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek. İhalenin adresi Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü Atatürk Bulvarı No 25/C olarak belirlendi.

Detaylar şöyle:

KAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPTIRILACAKTIR
Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğünden:
Bölge Müdürlüğümüzce aşağıda nitelikleri belirtilen taşınmaz üzerine 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesi gereği kapalı teklif usulü ile Vakıflar Meclisi’nin 06.03.2012 tarih ve 122/121 sayılı kararı gereği Kat Karşılığı İnşaat yaptırılmak üzere ihale edilecektir.
İLİ : Ankara
İLÇESİ : Etimesgut
MAHALLESİ : Bağlıca
ADA NO : 46811
PARSEL NO : 4
YÜZÖLÇÜMÜ : 4014 m2
CİNSİ : Arsa
MUHAMMEN İNŞAAT BEDELİ : 4.085.850,00.-TL
  (DörtmilyonseksenbeşbinsekizyüzelliTürkLirası)
GEÇİCİ TEMİNAT : 122.575,50.-TL
  (YüzyirmiikibinbeşyüzyetmişbeşTürkLirası ElliKuruş)
İHALE TARİHİ VE SAATİ : 26.04.2012 Perşembe günü saat 14.30
A. Yukarıda özellikleri belirtilen taşınmaz üzerine Vakıflar Meclisi’nin 06.03.2012 tarih ve 122/121 sayılı kararına istinaden; Mevcut 1/50 ölçekli mimari avan projeye göre yapılacak binadan, zemin kat 20 nolu ve 1. Kat 22 nolu 2 adet dükkan ile 2. Normal kat 1 nolu, 4. Normal kat 6 nolu, 5. Normal kat 7 nolu, 6. Normal kat 10 nolu, 7. Normal kat 11 nolu, 9. Normal kat 16 nolu ve 10. Kat 17 nolu 7 adet konuta ilaveten 36.000,00.-TL nakit paranın vakfına verilmesi; paylaşım dışı kalan yer ve alanların tapuda ortak alan olarak gösterilmesi; imar değişikliği nedeniyle paylaşıma konu kapalı inşaat alanında artış olması halinde taraflar arasında paylaşımın, ihalede oluşacak kat karşılığı oranında yapılması ve vakfına alınacak toplam bağımsız bölüm arsa payı oranının hiçbir surette %45,74’ün altına düşmemesi; 3194 sayılı İmar Kanunu’na göre gerekmesi halinde ifraz tevhit, bedelsiz terk ve diğer imar işlemlerinin yapılması, taşınmazın inşaata hazır hale getirilmesi, işe ait uygulama projelerinin hazırlanması, bu işler için gerekli her türlü izin ve onayın ilgili kurum ve kuruluşlardan alınması, onay gereği yapılacak her türlü imalat, iş ve işlemin, masrafları yüklenici tarafından karşılanmak üzere yerine getirilmesi; her türlü masrafın ve finansmanın yüklenicisince karşılanması kaydıyla kat karşılığı inşaat yaptırılmak üzere ihaleye çıkarılmıştır.

B. İhaleye iştirak edecek istekliler;
1. İhale, yukarıda belirtilen tarih ve saatte Atatürk Bulvarı No 25/C adresinde bulunan Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ndeki toplantı salonunda toplanacak İhale Komisyonunca yapılacaktır.
2. Şartnameler ve tüm ekleri mesai saatleri içinde Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü hizmet binasında görülebilecektir.
3. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için, ihale şartnamesinin 5. maddesine göre hazırlayacakları tekliflerini aynı şartnamenin 6. maddesi doğrultusunda 26.04.2012 tarih ve saat 14.20’ye kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü İhale Komisyonu Başkanlığına imza karşılığı teslim etmeleri gerekmektedir.
4. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri, teklifleri kapsamında dış zarf ile birlikte sunmaları gerekmektedir.
Dış zarf aşağıdaki belgeleri içerecektir.
a) İç zarf, (Şartnamenin 5. maddesine göre hazırlanacaktır)
b) Yerleşim yeri ve diğer adres belgesini vermesi, (2012 yılında alınmış) (Şirketlerde bu belge aranmayacaktır)
c) Türkiye’de tebligat için adres gösteren imzalı bildirim vermesi,
d) İhalenin ilan edildiği yıla ait Ticaret ve Sanayi Odasından veya Esnaf ve Sanatkârlar Odasından alacakları belgenin aslını veya noter tasdikli suretini vermesi.
e) Noter tasdikli imza sirkülerini vermesi.
f) İstekliler adına vekâlet edilmesi halinde, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin noter tasdikli vekâletnameleri ile vekilin yine noter tasdikli imza sirkülerini vermesi (2012 yılı tasdikli).
g) Ortak girişim olması halinde bu iş için ekli örneğine uygun Noter tasdikli ortak girişim beyannamesini vermesi.(EK-1)
h) İlan tarihinden sonra ilgili vergi dairesinden alınacak vergi borcu olmadığına dair belgenin aslı veya noter tasdikli sureti veya aslının İdareye ibraz edilmesi.
i) İlan tarihinden sonra ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak prim borcu olmadığına dair belgenin aslı veya noter tasdikli sureti veya aslının İdareye ibraz edilmesi.
j) İhale konusu taşınmazların yerinde görüldüğünü belirtir Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden temin edilecek yer gördü belgesi.(EK-5)
k) 2886 Sayılı Yasaya uygun alınmış (limit içi – süresiz) geçici teminat mektubu (EK-4) veya Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün Vakıflar Bankası Anafartalar Şubesi’ndeki TR16 000 150 0158 007 285 445 681 nolu hesaba yatırılmış (işin adının açıkça belirtilmiş olduğu) geçici teminat banka dekontu.
l) Ortak girişim olması halinde her bir ortak ayrı ayrı (b, c, d, e, f, h, i, j) bentlerinde belirtilen belgeleri vermek zorundadır.
m) Şartnamedeki EK-2 örneğe uygun olarak; teknik personel taahhütnamesi;
n) Mali durumunu gösterir muhammen bedelin asgari % 20'si kadar kullanılmamış nakit kredisini veya kullanılmamış teminat mektubu kredisini, ya da serbest mevduatını gösterir yerli ve yabancı bankalardan alınacak Banka Referans mektubu ile Genel Müdürlük teyit yazısı
Dış zarfın içerisine konulduktan sonra zarfı kapatıp, üzerine isteklinin adı ve soyadı, Ticaret unvanı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılarak en geç 26.04.2012 tarih ve saat 14.20’ye kadar ihale komisyonu başkanlığına vermek zorundadırlar.
5. Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.
6. İşbu ilana ait ilan bedelleri dâhil tüm giderler (%04,95 ihale karar pulu dâhil) sözleşme esnasında defaten istekli tarafından ödenecektir.
İdare, ihaleyi yapıp-yapmamakta ve en uygun bedeli tespitte serbesttir.
İlan olunur.
2837/1-1
Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com


Geri Dön