28 / 04 / 2024

Ankara'da 250 bin öğrenciye 500 TL kırtasiye desteği!

Ankara'da 250 bin öğrenciye 500 TL kırtasiye desteği!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için maddi durumu yetersiz ailelerin öğrenci çocukları için 500 TL kırtasiye desteği sunacak. İşte ayrıntılar...



Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için maddi durumu yetersiz ailelerin öğrenci çocukları için 500 TL kırtasiye desteği verecek. Bu destek, Başkent Kart ile sağlanacak ve sadece  Ankara  Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası üyesi kırtasiyecilerde geçerli olacak.

Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, yaptığı açıklamada, "Ankara Büyükşehir Belediyemiz tarafından bu yıl da maddi durumu yetersiz ailelerin öğrenci çocukları için 500 TL kırtasiye desteği verilecek. Bu uygulama, Türkiye'de bir ilk olacak. Destekten yararlanmak isteyen aileler, Başkent Kart sahibi olmaları gerekiyor. Başkent Kart'a yükleme önümüzdeki hafta okullar açılmadan yapılacak. Bu yıl 250 binin üzerinde öğrencimizin bu destekten yararlanacağını düşünüyoruz" dedi.

Ankara da 250 bin öğrenciye 500 TL kırtasiye desteği!

Küçükarzuman, bu desteğin, hem maddi durumu yetersiz ailelerin öğrencilerinin eğitim masraflarını hafifletmek hem de esnafın da iş hacmini artırmak için önemli olduğunu vurguladı.

Kırtasiye malzemelerine gelen zamlara dikkat çeken Küçükarzuman, "Son dönemde kırtasiye malzemelerine gelen zamlar, ailelerin eğitim masraflarını önemli ölçüde artırmıştı. Bu destek, bu masrafları hafifletmede önemli bir katkı sağlayacaktır" dedi.

Küçükarzuman, ayrıca, bu desteğin, Ankaralı esnafın da iş hacmini artıracağını söyledi. "Bu destek, Ankaralı kırtasiyecilerin de iş hacmini artıracak ve ekonomiye katkı sağlayacaktır" dedi.

Ankara da 250 bin öğrenciye 500 TL kırtasiye desteği!

Küçükarzuman, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a, bu anlamlı destek için teşekkür etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, daha önce de maddi durumu yetersiz ailelerin öğrencilerine çeşitli destekler vermişti. Bu destekler arasında, eğitim yardımı, burs, ücretsiz ulaşım ve yemek desteği yer alıyor.

Ankara da 250 bin öğrenciye 500 TL kırtasiye desteği!

KIRTASİYE FİYATLARI YÜZDE 40 İLE 75 ARASINDA ARTTI!

Okulların açılmasına sayılı günler kala, kırtasiye fiyatlarındaki artış velileri düşündürmeye başladı. Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) verilerine göre, bir okul çantası geçen yıl 632 TL’ye dolarken, rakam bu yıl en az bin TL’ye çıkıyor. Marka ve lisansa göre değişmekle birlikte, 2022’de 175 TL olan okul çantasının fiyatı bu yıl en az 300 TL olurken, matara-beslenme çantası gibi ürünlerin fiyatı 90 TL’den başlıyor.

TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil, ürün fiyatlarının alım gücü ve tercihlere göre farklılık gösterdiğini belirterek, “Geçen yıl ile bu yılı kıyasladığımızda genel olarak ürün bazında yüzde 40 ila yüzde 75 arasında bir artış olduğunu söyleyebiliriz. Bu yıl bir çanta ortalama 900 ila bin 200 TL arasında dolacak” dedi.

Şendil, kırtasiye ürünlerinin bazılarının KDV oranının yüzde 20, bazılarının ise yüzde 10 olduğunu hatırlatarak, “Dar gelirli kişilerin kırtasiye ürünlerine daha kolay ulaşımı ve sektörün önünün açılması için yüzde 10 olan KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesini istiyoruz” diye konuştu.

MIUI 14 alacak tüm Xiaomi, Redmi ve Poco modelleri! Güncel Liste!
Benzine 97 kuruşluk indirim geldi! Benzin fiyatları ne kadar oldu? 31 Ağustos 2023 güncel akaryakıt fiyatları!
Merkez Bankası'nın rezerv satışı iddiaları Bakan Şimşek'in açıklamasıyla çürütüldü!
Türk Traktör tavan yaptı! 31 Ağustos'ta BİST'te en çok yükselen ve en çok düşen hisseler!

Geri Dön