27 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nın rezerv satışı iddiaları Bakan Şimşek'in açıklamasıyla çürütüldü!

Merkez Bankası'nın rezerv satışı iddiaları Bakan Şimşek'in açıklamasıyla çürütüldü!

Merkez Bankası'nın rezerv satışı ile kurdaki yükselişi durdurmaya çalıştığı iddiasına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu iddia gerçeği yansıtmıyor" dedi.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) seviye hedefi gözeterek rezerv satışı ile kura müdahale ettiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bakan Şimşek, söz konusu iddiaya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Merkez Bankası nın rezerv satışı iddiaları Bakan Şimşek in açıklamasıyla çürütüldü!

"Merkez Bankası'nın döviz kuru seviye hedefi gözeterek rezerv satışı ile müdahale ettiği iddiaları gerçeği yansıtmıyor" diyen Bakan Şimşek, şunları kaydetti:

"Hazine ve Merkez Bankası olarak sermaye piyasalarını ve TL enstrümanlarını geliştirmek ve cazip kılmak adına çalışmalarımıza yoğun şekilde devam etmekteyiz. Zaman içinde bütün sorunların üstesinden geleceğiz."

Bakan Şimşek'in bu açıklaması, son dönemde TL'deki değer kaybının ardından gündeme gelen rezerv satışı iddialarını gündeme getirdi.

Merkez Bankası nın rezerv satışı iddiaları Bakan Şimşek in açıklamasıyla çürütüldü!

Bazı ekonomistler, TL'deki değer kaybını durdurmak için TCMB'nin rezerv satışı ile müdahale ettiğini iddia etmişti.

Ancak Bakan Şimşek'in bu açıklaması, iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın rezerv satışı ile müdahale etmediğini, bunun yerine sermaye piyasalarını ve TL enstrümanlarını geliştirmeye çalıştığını vurguladı.

Bakan Şimşek, zaman içinde bütün sorunların üstesinden gelineceğini de sözlerine ekledi.

Türk Traktör tavan yaptı! 31 Ağustos'ta BİST'te en çok yükselen ve en çok düşen hisseler!
Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelere aylık 850-1250 TL destek!
DEPREM OLDU: Son dakika... Az önce deprem mi oldu? Hemen buraya bakın! En son nerede deprem oldu?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön