27 / 04 / 2024

Bakan Şimşek’ten ABD çıkarması! Yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı!

Bakan Şimşek’ten ABD çıkarması! Yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelere yönelik, "Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağını umut ediyorum” dedi.



Bakan Şimşek, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin yatırımcılar nezdinde heyecan uyandırmayı sürdürdüğünü kaydetti.

ABD temasları çerçevesinde New York'ta iş insanları, fon yöneticileri ve kredi derecelendirme kuruluşlarının üst düzey yöneticileriyle verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Şimşek, bugün 2 farklı önemli etkinliğe katılarak Türkiye'ye ilgi duyan kalabalık bir yatırımcı grubuna hitap etme olanağı bulduğunu aktardı.

 Bakan Şimşek’ten ABD çıkarması! Yatırımcılara Türkiye nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı!

Şimşek, dünyanın önemli yatırım bankalarından Goldman Sachs'ın ev sahipliğinde düzenlenen bu buluşmaların ilkinde, dünyanın öncü fonlarının yöneticileriyle yuvarlak masa toplantısında buluşarak, Türkiye'nin ekonomi programının amaçlarını ve izlenecek yol haritasını paylaştığını paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

"Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türkiye-ABD İş Konseyi ve Goldman Sachs ortak organizasyonunda gerçekleştirilen 13’ncü Türkiye Yatırım Konferansı'nda ise kalabalık bir yatırımcı kitlesine konuşarak Türkiye'nin mali görünümüne yönelik bir sunum yaptım. Cumhurbaşkanımızın enflasyonun kontrol altına alınmasına ilişkin politikalarımıza verdiği tam destek, politika çerçevemize güveni artıran en mühim etken. Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağını umut ediyorum."

“BAKAN BOLAT: HİZMET İHRACATIMIZI 2028 YILINA KADAR 200 MİLYAR DOLARA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

Öte yandan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat da, dünya ticareti içinde payı git gide artan hizmet ticaretinin Türkiye dış ticaretindeki payının ve öneminin de gittikçe arttığını söyleyerek, "Orta Vadeli Program (OVP) amaçlarımız kapsamında hizmet ihracatımızı 2028 yılına kadar 200 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 Bakan Şimşek’ten ABD çıkarması! Yatırımcılara Türkiye nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı!

Bolat, sosyal medya hesabından, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı 2022 yılı uluslararası hizmet ticareti istatistiklerine yönelik paylaşım yaptı.

Dünya ticareti içinde payı git gide yükselen hizmet ticaretinin, Türkiye dış ticaretindeki payının ve öneminin de gittikçe arttığının altını çizen Bakan Bolat , "OVP amaçlarımız kapsamında hizmet ihracatımızı 2028 yılına kadar 200 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Global hizmet ticaretinden aldığımız payı ise yüzde 2 seviyesine çıkarmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Faizsiz konut kredisi çekmek isteyenlere müjde! Bakanlıktan son dakika faizsiz konut kredisi desteği! Resmen açıklandı!

Emekli maaşına yüzde 50’ye yakın zam! 2024’te en düşük emekli maaşı tam bu kadar olacak! Kuruşu kuruşuna hesaplandı!

Borsada son 13 yılın rekoru! Halka arz çılgınlığı büyüyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön