02 / 05 / 2024

Ankara'da 5. şžefkat Evi açıldı!

Ankara'da 5. şžefkat Evi açıldı!

 Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara"ya tedavi olmak amacıyla gelen ve maddi durumu iyi olmayan kanserli hasta ve yakınlarına hizmet verecek 5. şžefkat Evi"ni hizmete sundu.



Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 2003"te faaliyete geçirilen şžefkat Evleri uygulaması kapsamında, kanserli hastaların kalabildiği Onkoloji şžefkat Evi, misafir kabul etmeye başladı. Başkent dışından gelen ve maddi durumu iyi olmayan hasta ve hasta yakınlarının, kentte barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hayata geçirilen şžefkat Evlerinde ücretsiz yemek, çamaşırhane ve ücretsiz servis gibi çeşitli hizmetler sunuluyor.

-SADECE KANSER HASTALARINA HİZMET VERECEK-

Sadece kanser hastalarına hizmet verecek, 5 katlı iki binadan oluşan şžefkat Evi, 160 yatak kapasitesine sahip. Odaların en fazla 4 kişilik olduğu Onkoloji şžefkat Evinde ayrıca dinlenme, çocuk oyun, televizyon, çamaşırhane, sağlık ve hobi salonları yer alıyor. Onkoloji şžefkat Evinin ilk misafiri, Afyonkarahisar"dan gelen 15 yaşındaki Kezban ve annesi Fatma Karakaya oldu.

İki yıl önce kolunda tümör tespit edilen Karakaya, memleketinde gerekli tedavi yapılamadığı için okuluna ara vererek Ankara"da, Onkoloji Hastanesinde tedavi olmaya başladı. Kemoterapi, ışın tedavisi ve ameliyatın ardından memleketine dönen ancak tetkikler amacıyla tekrar başkente gelen Karakaya, hastane yetkililerince Onkoloji şžefkat Evine yönlendirildi. Kentte faaliyet gösteren Ulus, Varlık, Rüzgarlı ve Etlik şžefkat Evlerinde de bugüne kadar 30 bin hasta ve yakınlarına hizmet verildi.
A.A


Geri Dön