05 / 05 / 2024

Ankara'da Batıpark Sitesi'nde 300 bin TL'ye icradan daire!

 Ankara'da Batıpark Sitesi'nde 300 bin TL'ye icradan daire!

Ankara 13. İcra Müdürlüğü, Ankara İli,Yenimahalle İlçesi,Yuva Köyü Batıpark Sitesi'ndeki meskeni 300 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 14 Eylül 2012 Cuma günü yapılacak



Verilen ilan şöyle;


ANKARA 13. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN Dosya No: 2012/61 Tal.

GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan ve aşağıda tapu kaydında,adeti,cinsi.evsafı,kıymeti ve önemli özellikleri ile satış şartları belirtilen taşınmaz - tapu kaydında TEDAŞ lehine 1 YTL bedel karşılığında 10 yıl müddetle 10,09.2008 tarih-16006 yev.nosu ile tesis olunan trafo yeri için kira şerhi-BaşUma tarihi: 08.09.2008 - mevcut olup işbu şerh İle birlikte - Müdürlüğümüzce açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.

Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılmaması veya adresi bilinmeyenler içinde işbu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.

TAŞINMAZIN TAPU KAYDI:  Ankara  İli,Yenimahalle İlçesi,Yuva Köyü, 15047 ada,l parsel sayılı 62.802,00 m2.yüzölçümlü beton apartman iş merkezi nitelikli ana taşınmazda 104/56302 arsa paylı D Blok 6.Kat (27) bağımsız bölüm nolu mesken vasıflı taşınmazın tamamı. Taşınmaz kaydında TEDAŞ lehine 1 YTL bedel karşılığında 10 yıl müddetle 10.09.2008 tarih-16006 yev. nosu ile tesis olunan trafo yeri için kira şerhi-Başlama tarihi: 08.09.2008 - mevcuttur.

İMAR DURUMU : Yeni Mahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 21.02.2012 tarih-M-06-6-YEN-0-l- 310.99/421 pln-726/644 -003472 sayılı yazılarına göre; Yuva Mahallesi,l29-A-A-D-1-A (5-D-t-B) pafta,15407 ada,l parsel sayılı yerin 1/1000 ölçekli 72700/8 nolu parselasyon planı kapsamında, E»1.45, Hmax=Serbest yapılaşma koşulları ile “ 2 Nolu Semt Merkezi “ kullanımında kaldığı bildirilmiştir.

HALİHAZIR DURUMU VE EVSAFI: 

Satışa konu taşınmaz Ankara İli,Yenimahalle İlçesi,Yuva Mahallesi,2026,Cadde, 2040 Sokak, Batıpark Sitesi D Blok ,6.Kat, Daire:27 adresindeki meskendir.Meskenin bulunduğu Batıpark Sitesinde 9 adet blok 531 adet mesken bulunmaktadır.Site içerisinde açık otopark alanları,yürüyüş yollan,açık yüzme havuzu,alışveriş merkezi mevcutttur.Site girişinde ve içerisinde özet güvenlik hizmet vermektedir,Meskenin bulunduğu D Blok; bodrum + zemin + 13 normal katlıdır.Binanm normal katlarında her katta 4’er adet mesken bulunmak üzere D blokta toplam 55 adet mesken bulunmaktadır.Bînanın dış cepheleri dış cephe boyası ile boyalıdtr.Bina giriş , kapısı camlı alüminyum doğramadır.Bina girişinde zemin kaplamaları mermer,normal katlarda ise karo seramik kaplı olup,.duvarlar saten boyalıdır. 27 bağımsız bölüm numaralı mesken; D bloğun 6.normal katında; 4 oda,salon,mutfak,banyo,ebeveyn banyo,WC ve 2 adet balkon hacimlerinden oluşmaktadır.Giriş kapısı çelik kapı,iç kapılar hazır ahşap panel kapıdır.Pencere doğramaları ahşaptan mamul ve çift camlıdır.Salon ve odaların döşeme kaplaması laminat,antre,muftak,ıslık hacimlerde seramik kaplıdır.Duvarlar,banyo ve ebeveyn banyoda tavana kadar fayans kaplı,diğer mahallerde alçı sıvalı ve boyalıdır.Tavanlar kartonpiyer süslemelidir.Mutfakta; laminat tezgah lavabo ve laminat kaplt,suntalam gövdeli mutfak dolapları mevcuttur.Banyoda; kabinli küvet,klozet ve dolaplı lavabo,ebeveyn banyoda dolaplı lavabo,duş yeri mevcuttur.Meskende halihazırda kiracı oturmaktadır.Taşınmaz doğalgazlı kombili sistem ile ısıtılmaktadır.Ankara Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 38.maddesi gereği, bodrum kattaki kömürlük eklentisi faydalı alanın dışında tutularak, daire faydalı net kollumun alanı 140,00 m2.

+ 14;00 m2, balkon-2,00 m2. = 152,00 m2.olarak hesaplanmıştır.

KIYMETİ : Yukarıda özellikleri belirtilen taşınmazın , bulunduğu semt ve mevkii,emsalllerinin alım-satım rayiçleri,inşaat tarz ve evsafı, yüzölçümü,inşasında kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi,şehir ve iş merkezine mesafesi,bina içerisindeki ve bölgedeki konumu,yıpranma payı, değerine tesir edecek tüm etkenler ile günün ekonomik koşullan da nazara alındığında habilazır durumu itibariyle arsa payı dahil değerine 300.000,00.-TL (Üçyüzbinlira)sı kıymet takdir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI: 1 -Yukarıda tapu kaydı,imar durumu,halihazır durumu ve evsafı ile kıymeti verilen;

1 .Satışı 14/09/2012 günü; saat: 14:45’den,saat; 14:55’e kadar,

2.Sattşı 24/09/ 2012 günü ; saat: 14:45 'den,saat: 14:55 ’e kadar,

Ankara Adliye Sarayı Mezat 1 nolu Salonu Sıhhiye/Ankara adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır.Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 mı ve rüçhanlı alacaklılar var ise alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartıyla gayrimenkul en çok artırana ihale olunur.Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa ençok attıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla arttırma 10 gün daha uzatılarak lO.gün olan yukarıda yazılı tarih ve saatlerde gayrimenkul 2.artırmaya çıkarılacaktır.Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrımenkuller ençok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda ençok artırana ihale edilecektir.Şu kadar ki,artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40 mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır.Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmayaiştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20 si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar Milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır.Satış peşin para iledir ve derhal tahsil olunacaktır..Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Taşınmazı satın alanlar,ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla ; ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelini derhal veya !.l.K.130.maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadırlar. % 18 oranında Katma Değer Vergisi,İhale damga pulu bedeli,Tapu alım harcı,Tahliye masrafları alıcıya aittir.Birikmiş vergiler,tapu satım harcı ve tellaliye satış bedelinden ödenir.

3-lpoteksahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (♦) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarınım dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır.Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-İhaleyekatılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır.lhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak,bu fark,varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartnameilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-İşbu satışın gazetede yayınlanan ilanı tapuda adresi olmayan tüm ilgililer için IİK md. 127 gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

7-Satışaiştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları,başkaca bilgi almak isteyenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/61 Tal. sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

İ.İ.K.126 (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Yönetmelik Örnek No:27Basın No: 50141

www.bik.gov.tr


İlan için tıklayın!


Geri Dön