28 / 04 / 2024

Ankara'da günübirlik kiralık evler huzur kaçırıyor!

Ankara'da günübirlik kiralık evler huzur kaçırıyor!

Ankara'da emlakçılar tarafından günübirlik olarak kiraya verilen daireler bölgede gerginlik yaratıyor. Kiraya verilen evlerin fuhuş için kullanılması çevre halkının huzurunu kaçırıyor. 



Ankara'da emlakçılar tarafından günübirlik olarak kiraya verilen daireler bölgede gerginlik yaratıyor. Kiraya verilen evlerin fuhuş için kullanılması çevre halkının huzurunu kaçırıyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Tekeci bugünkü köşe yazısında söz konusu şikayetleri kaleme aldı. İşte Tekeci'nin o yazısı...

Ankara’da yaşayan ve isminin gizli kalmasını isteyen bir okurumuz, “Kolej’de huzur kalmadı” demiş.

Sebebini ise “gayriresmî şekilde günübirlik kiralanan evler” olarak göstermiş.
Apartman sakinlerinin bu durumdan ciddi şekilde rahatsız olduklarına, apartman yöneticileri ile mahalle muhtarlarının ise çaresiz kaldıklarına dikkat çeken okurumuz, iletisine şöyle devam etmiş:

Ankara da günübirlik kiralık evler huzur kaçırıyor!

EMLAKÇI, ‘AİLE’ DİYE VERİYOR 

“Gayriresmî şekilde yapılan günübirlik kiralamalar yüzünden fuhuş evleri ortaya çıktı. Emlakçı, ‘aile’ diye evi kiraya veriyor, eve yerleşen kiracı daha sonra kirada oturduğu evi günlük kiralamaya başlıyor. Tabii tüm bunlardan apartman sakinlerinin şikâyetleri üzerine en son ev sahibinin haberi oluyor, ama bir şey yapamıyor. Yasayla ve caydırıcı yaptırımlarla artık bunun önüne geçilmeli.”

Ankara'da usulsüz kiralanan 16 günübirlik evin işletmecisine 206 bin 487 TL ceza!


Geri Dön