29 / 04 / 2024

Ankara'da icradan 6 milyon TL'ye bina!

Ankara'da icradan 6 milyon TL'ye bina!

Ankara İcra Müdürlüğü, Kazan ilçesinde toplam değeri  6 milyon TL olan gayrimenkulun satılmasına karar verdi.  Gayrimenkullerin satışı 22 Temmuz 2011 günü saat 10.00 - 10.10 saatleri arasında Kazan Belediye Başkanlığı merkez bina Santral odasında yapılaca



Ankara/Kazan İcra Müdürlüğü tarafından verilen icra şu şekilde;

ANKARA/KAZAN İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya no : 2011/67 tal

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, evsafı

Satış Şartları:  Ankara  ili Kazan ilçesi Saray mahallesi icicik Boğazı mevkii, Sıla Otel ve diğer müştemilatının bulunduğu faal vaziyette tesise girişte bulunan tek katlı güvenlik kulübesi, 20020 m2 yüz ölçüme sahip arsası mevcut, Otel: giriş kapısında 3 yıldızlı betonarme karkas taşınmaz zem+1 kat ve zemin+2 katlı bitişik iki birimden oluşan birbirine geçişli, 2 katlı binanın altında kazan dairesi olup, otel kaloriferli, resepsiyon, mutfak, WC muhasebe toplantı salonu Restoran çamaşırhane depo ve 21 odadan müteşekkil otelin 2 katlı olanın çatısı kiremitli, 3 katlı olanın çatısı şıngle kaplı WC ve duş birimleri mevcut, toplam 1613 m2 inşaat alanlı yapı, Yüzme havuzu Çevresi traverten mermer kaplı süs şelaleli AQUA su kaydıraktı 690 m2 alanlı, Sundurma: havuzun batısın olup mutfak kısmında 600 m2 inşaat alanlı, Kabinler: havuzun kuzeyinde bulunan tek katlı yığma bay -Bayan soyunma kabinleri 206 m2 alanlı, WC binası: Kabinlerin karşısında olup, Bay-Bayan WC lerin bulunduğu 80 m2 alanlı tek katlı yığma bina, Depo: Bay-Bayan WC lerin yanında olup, bir kısmı alış veriş merkezi olarak kullanılan tek katlı 108 m2 alanlı, VİLLA: Bodrum+Zemin+1 normal katlı + Çatı aralığı olan Lüks villanın dışı kısmen yalı baskı cephe taşı ve kum sıva kaplı bodrum katında havuz Jimnastik salonu VC duş istirahat odası masaj odası mevcut, zemin katında biri şömüneli 2 oda mutfak ve WC birimleri mevcut, 1. nor-mal katta 4 oda, çatı aralı katta oda ve WC birimleri mevcut toplam 767 m2 inşaat alanlı betonarme karkas villa, Ahşap Kamelyalar Otelin güneyinde kalan kısmında belirli bir düzenle sıralanmış çatısı kiremit kaplı yanları ahşap çıtalı 16 m2 alanlı 23 adet ahşap kamelya mevcut, ayrıca mekanik ekipmanlar Sıvak su ısıtma kazanı televizyon, klima, havuz altında bulunan pompa, 5 adet filitre tankı, 4 adet su basan pompalar, klorlama boru ekipmanları, dalgıç drenaj pompası, sıcak su kazanı, 2 adet norm pompa, su kaydırağı, şezlong, havuz kenarı masalar, soyunma dolapları, sanayi tipi kuzine.küçük boy fırın, döner makinası, tost makinası, buz makinası ve Elektirikli Ekipmanlar Elektirik dağıtım pano ve tesisatı, jenaratör,Transformatör ve ayırıcı.Trafo topraklama teçhizatı, trafo ayırıcı demir direk prafudr ve teçhizat meycut çeşitli cins ve yaşlarda ağaçların bulunduğu imarın 244 ada 3 parselini teşkil eden 20020 m2 miktarındaki Kargir iki katlı ev restoran üç katlı motel benzinlik büfe bekçi evi su deposu kalorifer hidrofar kömürlük trafo binalarının bulunduğu arsa vasıflı taşınmaz üzerinde bulunan muhtesatları ile birlikte, bir borçtan dolayı açık artırma suretiyle satılacaktır.


İMAR DURUMU: Akaryakıt istasyonu ve turizm tesis alam içinde, ayrık nizamlı, emsalinin 0,30-Hmax'nın şerbet olduğu bildirilmiştir.

TAKDİR OLUNAN KIYMETİ: 6.943.226,00. TL %18 KDV Alıcıya aittir

Satış şartları:

1- Satış 22.7.2011 tarih ve 10.00 - 10.10 saatler arasında Kazan Belediye Başkanlığı merkez bina Santral odasında açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 01.08.2011 günü aynı yer ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa, satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında nakit pey akçesi veya bu miktar kadar millî bir bankanın teminat mektubu vermeleri lzımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Katma Değer Vergisi, İhale Damga Vergisi, alıcı adına tahakkuk edecek 1/2 tapu harcı satın alana ait olacaktır. Birikmiş emlak vergi borçları, Tellaliye resmi ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim giderleri ihale alıcısına aittir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki hak¬larını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit ol¬madıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır. 

4 - Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK.1 30. maddesine göre verilen süre içerisinde ödemek zorundadır.

5 - Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı fesh olunarak, kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arzetmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip, yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu artırmada teklifin İİK. 129. maddesindeki hükümlere uyması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir. İhalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur. İhale faikı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın İcra Müdürlüğünce tahsil olunur.

6- Şartname, iln tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

7- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaktan, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/67 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları iln olunur.

(İİK. m. 126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir
*: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

 Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön