16 / 05 / 2024

Ankara'da icradan 7 milyon 844 bin TL'ye satılık fabrika binası!

Ankara'da icradan 7 milyon 844 bin TL'ye satılık fabrika binası!

Sincan 3. İcra Müdürlüğü, Ankara İli, Sincan İlçesi, Malıköy Mahallesi, Başkent Organize Sanayi 387 ada, 2 parselde yer alan 23 bin 279 metrekare arsa ve üzerindeki fabrika binalarını satışa sunuyor



Sincan 3. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. SİNCAN 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
DOSYA NO: 2010/2472 TAL.
TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, kıymeti, önemli özellikleri:

TAPU KAYDI:  Ankara  ili Sincan ilçesi Malıköy Mahallesi Başkent Organize Sanayi 27 cadde No:23 adresinde bulunan Kar-de Makine adresinde bulunmaktadır. imarın ve tapunun 387 ada 2 parselinde kaindir.

ÖZELLİKLERİ: Taşınmaz arsa Başkent Organize Sanayi Bölgesi içerisinde olup Sanayi Bölgesinin tamamı kontrollü çerçeve içerisine alınmıştır. Bölgeye giriş çıkışlar denetlenmektedir. Güvenlik yönünden her türlü tedbirin alındığı gözlenmiştir. Planlı yapılaşma mevcuttur. Sanayi için gerekli olan altyapı tamdır. Taşınmaz arsasının tamamı Organize Sanayi fabrika binaları ile çevrili vaziyettedir.Taşınmaz arsa 23.279,00 m2 büyüklükte olup topoğrafÜ®k yapısı düz bir yapıya sahiptir. Parsel üzerinde Kar-de yazılı fabrika binası ve müştemilatları bulunmaktadır. Taşınmazın tamamının zemin değeri 2.327.900,00.-TL.

Fabrika Binası: Öngerilmeli betonarme kolon kiriş ile teşkil edilerek çatıda betonarme enleme ve boylama kirişleri üzeri trapez kesitli birbirine geçmeli panel kaplama yapılmıştır. Fabrika binasında 8 adet otomatik seksiyonel giriş kapısı bulunmaktadır. Fabrika binası yaklaşık 11,00 metre yüksekliktedir. Fabrika binasında aydınlatma ve radyan ısı sistemi bulunmaktadır. Fabrika binasının değeri: 3.988.224,00.-TLdir.

İdari Bina: Fabrika binası içerisinde 612,00 m2 büyüklükte idari bina bulunmakta olup merdiven ile çıkılarak 1 kat konumundadıricerisinde 11 adet oda , koridor mutfak ve 2 adet wc bölümü bulunmaktadır İdari binanın değeri: 263.209,00.-TL.

Ek Bina: Fabrika binasına bitişik tek katlı depo yemekhane mescit soyunma odası revir gibi odalann bulunduğu ek bina bulunmaktadır.Ek bina 397,00 m2 büyüklüktedir. Ek binanın değeri : 170.742,00-TLdir.

Saha Betonu: 27 Cadde üzerinden bariyerli demir doğramadan raylı giriş kapısı yapılmış güvenlik kontrollüdür. Fabrika binasının etrafındaki dört çevresi güçlendirilmiş beton kaplı olup bu alan stok sahası ile yükleme boşaltma alam olarak kullanılmaktadır. Saha betonu alanı 15.684,00 m2
olup değeri: 350.000,00.-TL.'dir.

İhata Duvarı: Fabrika sahasının etrafı 1,00 m yükseklikte beton istinat duvan yapılarak üzerine 1,60x2,15 ebatlı kutu profilli panolar yerleştirilerek ihata akma alınmıştır.607,00 mt uzunluğundadır. Değeri: 85.077,00.-TL'dir.

Güvenlik Evi: Fabrikanın 27 caddeden girişinde bekçi kontrol binası bulunmakta olup 14,00m2 büyüklüktedir. Değeri: 6.021,00.-TL'dir.

Fabrika Binası İçinde Bulunan Makine Yönünden İnceleme ve Değerlendirme:

MAKİNE İSMİ:                 MARKASI:  ADET:  DEGERLİ(TL):
Kumlama (Otomatik)  Karde                   1  15000
Kumlama(Manuel)                 Kar-de                   1  8000
Sac Bükme                 Akyapak                 1  12000
Boya ve Kurutma Hattı  Sara                 1  120000
Plazma Kesme                 Esab                 1  27000
Plazma Kesme                 Ajan cnc  1  32000
Sac Bükme  Durmazlar                 1  14000
Giyotin Sac Kesme  Durmazlar  1  17000
Giyotin Sac Kesme  Durma                 1  14000
Doğrusal Kaynak Robotu  Kar-de                 1  7000
Dairesel Kaynak Robotu  Kar-de      1  12000
Kaynak Montaj Aparatı  Kar-de                 1  4000
Köprülü gezer vinç(5 ton) Bülbüloğlu  8  176000
Köprülü gezer vinç(l ton) Bülbüloğiu  3  13500
Köprülü gezer vinç(10 ton) Bülbüloğlu  4  108000
A Kompresör (vidalı)             Tamsan  2             16000
Radyant ısıtma (~ 16 M)                               19  47500
Su ısıtma kazanı  Demirdöküm  1  7000
Boyler(600 İt)        Kodsan                 1  800
Paket hidrofor                 Yetpomp    1  2500
Su sterilizasyon  Pentair                 1  300
TOPLAM  653.600,00.-TL

İMAR DURUMLARI: Taşınmaz arsa Belediye hizmetlerinden (Yol, su, Kanalizasyon, Elektrik, Doğalgaz, Telefon gibi) tamamen yararlanmaktadır.

İHALEYE KATILIM şžARTI: Taşınmazın bulunduğu yer Başkent OSB şjpırian dahilinde bulunmaktadır. 4562 sayılı Yasa uyannca taşınmazın cebri icra dahil 3.kişilere devrinde OSB den uygunluk görüşü alınması gerekmektedir. 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunun 15.maddesi gereğince 'OSB'ce teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen taşınmazların icra yoluyla satışı halinde; Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla, bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. Taşınmaz sanayi parseli ve tesisi olduğu için ihalesine Ticaret ve Sanayi odasına ya da Sanayi odasına kayıtlı olduğuna ilişkin belge taşınmazların icra yolu ile satılmasında satış ilanlarında kuruluş protokolünde yer alan katılımcı niteliklerine de yer verilir.Gayrimenkul Organize Sanayi Bölgesi içinde yer almakla OSB Uygulama Yönetmeliği madde 101 uyarınca Karma ve İhtisas OSB'lerde , Rafineriler, gazlaştırma ve sıklaştırma tesisleri , Ham petrol rafinerileri, kömür veya bitümlü şistin sıvılaştınldıgi ve gazlaştınldıği tesisler, srvılaştınlmış petrol gazı dolum ve depolama tesisleri, çimento fabrikaları ,beton santralleri ile diğer nükleer reaktörler, Radyoaktif atıkların depolanması, bertarafi ve işlenmesi amacıyla projelendirilen tesisler ve benzeri radyoaktif atık tesisleri, Nükleer yakıtların üretilmesi veya zenginleştirilmesi ile ilgili tesisler, Endüstriyel nitelikli .sintine ve benzeri atık sulann geri kazanım tesisleri.çevre ve Orman Bakanlığının olumlu görüşü doğrultusunda OSB tarafindan kurulmasına izin verilen; kullanılmış yağın yeniden rafine edilmesi veAeya başka bir ürüne çevrilerek tekrar kullanımı ,metal, plastik, ahşap, naylon, lastik, kağıt, karton, cam, iplik ve benzeri atık ve hurdalan ara veya nihai ürüne çeviren tesisler hariç olmak üzere her türlü atiğin geri kazanımı ayrıştırılması yakılması gazlaştınlması kimyasal yolla arıtılması nihai ve/veya ara depolanması ve/veya araziye gömülmesine ilişkin tesisler

Karma OSB'lerde ; Pariayıcı/patlayıcı/yakıcı maddelerin üretildiği ve dolumunun yapıldığı tesisler, Petrokimya kompleksleri, Üretiminde kapalı proses ,gaz veya sıvı yakıt ve toz kaynaklannda filtre sistemlerini kullanan tesisler hariç; tuğla ve kiremit fabrikaları, kömür yıkama kireç ,alçı ve zımpara tesisleri, Entegre şeker fabrikaları, Klor - alkali tesisleri, gliserin ,yağ asitleri, sülfürik asit fosforik asit hidrolik asit, klor ve benzeri kimyasal maddeler üreten yerler, azot sanayi ve bu sanayi ile entegre gübre fabrikaları, Zirai mücadele ilaçlan için hammadde üretimi yapan tesisler Asbest, asbest içeren ürünlerin işlenmesi veya dönüştürülmesi yapılan tesisler,Selüloz ve selüloit üretim yapan tesisler, OSB'nin kanal deşarj standardına uygun atıksu antma tesisi kuran tesisler hariç olmak üzere; kağıt hamurundan her çeşit kağit üretimi yapılan tesisler, Maya ve tuz üretim tesisleri, Talk, barit, kalsit, antimuan ve benzeri kırma ve öğütme tesisleri ile OSB yukanda belirtilen tesislerin dışında OSB'de kurulu tesislerin sektör yapışım ve OSB altyapı tesislerine etkilerini dikkate alarak kurulmasında salonca gördüğü diğer tesisler için üniversite ve benzeri kuruluşlardan alınacak raporlar çerçevesinde karar verir.OSB'de kurulması yasak olan tesisleri kurmayı amaçlayan yatınmcılar ihaleye katılamaz.

Aynca OSB Uygulama Yönetmeliği 102. maddesi uyannca katılımcı sıfatı kazanabilmek için aşağıda belirtilen koşullann yerine getirilmesi gerekmektedir. OSB 'de arsa tahsisi için kurulacak tesislerde aşağıdaki şartlar aranır Yer seçimi aşamasında getirilen kısıtlamalara uygun talepte bulunulması, Kuruluş protokolünde belirlenen sektör sınıflamasına uygun tesis olması, Kullanılacak elektrik,su ve diğer altyapı ihtiyaçlannın OSB'nin sağlayabileceğinden fazla olmaması, OSB'lerde kurulamayacak tesis tanımlamasınıniçinde olmaması şartları aranmaktadır.

MUHAMMEN BEDELİ: 7.844.773,00.-TL

SATIşž şžARTLARI:

1- Birinci satış 15/07/2011 günü saat 10.50-ll.OO'e kadar SİNCAN İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ MEZAT SALONUNDA; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklan toplamını ve satış ve paylaştırma masraflannı geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 25/07/2011 günü aynı yerde ve aynı saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır, bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkuller en çok artıranın taahhüdü baki kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir.şžu kadar ki; artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını buÜ®ması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklann toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflannı geçmesi laamdır.Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir.Tapu satım harcı tellaliye birikmiş vergiler satış bedelinden ödenecek, damga resmi teslim masraflan ile %18 KDV tapu alım harcı alıcıya aittir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklannı özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialannı dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır, aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Taşınmazı satın alanlar; ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla,ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelini derhal veya İİK 130.md'ye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale karan fesh olunarak, kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arzetmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip , yalnızca satıştan en az 7 gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu artırmada teklifin İİK.129 maddedeki hükümlere uyması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir. İhalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklip ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan aynca temmerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi aynca hükme hacet kalmaksızın İcra Müdürlüğünce tahsil olunur.

6- şžartname, ilan tarihinden itibaren helkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş, sayılasaklan, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/2472 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmalan ilan olunur.

İİK m. 126
(*)ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön