04 / 05 / 2024

Ankara'da kritik görüşme! Türkiye, Rusya'dan yüzde 25 indirim isteyecek iddiası

Ankara'da kritik görüşme! Türkiye, Rusya'dan yüzde 25 indirim isteyecek iddiası

BOTAŞ'ın Rus enerji şirketi Gazprom'dan yüzde 25'in üzerinde indirim isteyeceği bu istek kabul edilmezse borçlarının 2024'e ertelenmesini isteyeceği iddia edildi.



 ABD'li haber ajansı Bloomberg'in Türk yetkililere dayandırdığı haberde göre, yarın Ankara'da Türk ve Rus yetkililer bir araya gelecek. Söz konusu haberde, Türkiye'nin yarın gerçekleştirilecek görüşmede, Rus gazı için yüzde 25'ten fazla indirim talep edeceği ifadelerine yer verilirken Türk Lirası'nın son bir yılda en kötü performans gösteren para birimlerinden biri olduğu ve Rusya'yla bir anlaşmanın Türk Lirası üzerindeki baskıyı hafifletebileceği ifade edildi. Söz konusu indirimin 2023 seçimlerine giderken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elini güçlendireceği ileri sürüldü.

BORCUN 2024'E ERTELEME TALEBİ DE MASAYA KONULACAK

Bloomberg'e konuşan Türk yetkililer, Türkiye'nin 2023 ödemelerinin yanı sıra bu yıl gerçekleştirilen bazı ödemelerde de indirim istediğini ifade etti. Haberde görüşlerine yer verilen yetkililer, Türkiye'nin istediği oranda  indirim alamaması durumunda ödemeleri 2024 yılına ertelemek için çabalayacağı iddia edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl Türkiye'nin enerji faturasının ikiye katlanarak 100 milyar dolar seviyesine çıkabileceğini belirtmişti. Rusya daha önce Macaristan'ın borç erteleme talebini kabul etmişti.

MACARİSTAN VE MOLDOVA'DA ERTELEME İSTEMİŞTİ

Rus enerji şirketi olan Gazprom, Macaristan ve Moldova'nın doğalgaz borçlarını 3 yıllığına erteleme talebini onaylamıştı. Macar devlet enerji şirketi MVM ile Rus şirketi lan Gazprom arasında imzalanmıştı. Macaristan hükümet yetkilileri, Gazprom ile yapılan anlaşmanın, ülkenin 3.4 ila 4.5 milyar euro'luk tutarda borcunun ertelenebileceği anlamına gelebileceğini aktarmıştı.

BOTAŞ hakkında flaş iddia! 'Rusya'nın gaz ödemelerini 2024'e ertelemesini istiyor'

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön