03 / 05 / 2024

Ankara'da pide fiyatları belli oldu! Bu yıl pideyi bu fiyattan yiyeceğiz

Ankara'da pide fiyatları belli oldu! Bu yıl pideyi bu fiyattan yiyeceğiz

Hemen hemen her yıl değişen fiyatlar bu sene enflasyonunda etkisi ile iki katına kadar yükseldi. Ankara’da 2023 senesi 300 gram Ramazan pidesi ücreti 10 TL olarak tespit edildi.



Ramazan pidesi, Müslümanlar için kutsal bir oruç ayı olan Ramazan ayında geleneksel olarak pişirilen ve tüketilen bir tür Türk ekmeğidir. Altın kahverengi bir kabuğa ve yumuşak, kabarık bir iç kısma sahip yuvarlak, gözlemedir.

Ramazan pidesi tipik olarak un, su, maya, tuz ve bazen şekerle yapılır. Hamur yoğrulur, dinlendirilir ve sıcak fırında pişirilmeden önce yuvarlak bir disk haline getirilir. Ekmeğin yüzeyi genellikle çeşitli desenler veya tasarımlarla süslenir ve tereyağı veya diğer sosları tutmak için merkezde küçük bir çöküntü oluşturulur.

Ankara da pide fiyatları belli oldu! Bu yıl pideyi bu fiyattan yiyeceğiz

Ramazan pidesi, Ramazan ayında orucu bozan akşam yemeği olan iftarın bir parçası olarak sıklıkla yenir. Genellikle sıcak olarak servis edilir ve peynir, zeytin, bal ve reçel gibi çeşitli eşliklerle yenir.

Ramazan’a az zaman kala Ramazan pidesinin Ankara'daki fiyatı da belirlendi. Ankara’da geçen sene 250 gramı 5 TL'den satılan Ramazan pidesi, bu sene 300 gramı 10 TL olarak tüketiciyle  buluşacak.


Geri Dön