18 / 05 / 2024

Ankara'da pide fiyatları belli oldu! Bu yıl pideyi bu fiyattan yiyeceğiz

Ankara'da pide fiyatları belli oldu! Bu yıl pideyi bu fiyattan yiyeceğiz

Hemen hemen her yıl değişen fiyatlar bu sene enflasyonunda etkisi ile iki katına kadar yükseldi. Ankara’da 2023 senesi 300 gram Ramazan pidesi ücreti 10 TL olarak tespit edildi.



Ankara’da fırın sahibi olan Muhittin Koca, Ramazan'da pide satışlarının seviyesinin Ramazan ayı içerisinde farklılık gösterdiğini söyledi.

Pide ücretlerinin kendi maliyetlerini karşıladığını söyleyen Koca, "Ücretlerimiz bu sene tespit edildi. 300 gram pidemiz şu anda on TL. 500 gram pidemiz de 20 TL olarak yumurtalı ve susamlı ek ilave ücretlerini belli ettik. Geçen sene normalde 5 TL'idi ama bu seneki tabii maliyetler un ücretleri, işçi ücretleri, doğal gaz, enerji. Bütün bu bunları üstüne koyarsanız, bu seneki ücretler normal diye düşünüyorum. Maliyetimiz bizi kurtarıyor yani. Ben de şahsımın adına 7.5 TL olmasını öneririm. Bana göre öyle, daha makul geliyor yani. Vatandaş için de 
daha iyi olur. Vatandaşın alım gücü tabii ki çok değil. Koşullar malum. Herkes için de koşullar ağır" diye konuştu.

Ankara da pide fiyatları belli oldu! Bu yıl pideyi bu fiyattan yiyeceğiz

‘BU FİYAT GAYET NORMAL’

Fırına ekmek almaya gelen vatandaş, pide ücretlerinin normal olduğunu ifade ederek, "Yani şu ortamda normal bir ücret aralığında gözüküyor, ekonomiye göre. Yumurtalısı yirmi TL . Ülkemizdeki yaşam koşulları, getirdiği şeyler ve ücret yükselişleri dahilinde bu ücrete normal. Burası da zaten belirli bir bölgede isim yapmış bir imalathane, ekmek bazında. ücretler normal biz beğeniyoruz yani. ücretler da anormal değil yani, ortalama ücretler, gayet memnunuz. Ürünün kalitesi kullandığı ürün de çok önemli. Yani un da çok önemli. Bu kaliteyi de birleştirince bu ücret gayet normal" şeklinde konuştu.

Bakanlıktan flaş hamle! Faturayı kapan PTT'ye koşuyor! 

EYT'liler dikkat! Bu duyuru sizin için yapıldı! Elinizi çabuk tutmazsanız 3753 TL kesinti olacak

Migros'ta tuvalet kağıdına dev indirim! Yarına yetişen alır

 

 

 


Geri Dön