28 / 04 / 2024

Sıfır konut fiyatlarında en yüksek artış Ankara'da yaşandı!

Sıfır konut fiyatlarında en yüksek artış Ankara'da yaşandı!

Sıfır konut projeleri İstanbul’un yanı sıra Anadolu illerinde de yoğun talep görüyor. Sayıları hızla artan markalı projelerde lüks ve konfor ön plana çıkarken, her bütçeye uygun alternatifleri de olan sıfır konut projeler yatırımcının yeni gözdesi oldu



Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com projeler verilerine göre sıfır konut projeleri, İstanbul dışındaki illerde de büyüme gösteriyor. Markalı projelerin vaat ettiği lüks ve konforlu kompleks yapılar yatırımcı için yeni bir alternatif oldu. Sıfır konut projelerinde İstanbul’u en yakından takip eden il 165 projeyle Antalya olurken, sırasıyla İzmir, Muğla,  Ankara  ve Bursa yatırımlık konutları ile dikkat çeken diğer iller oldu.


sahibinden.com 2012 verilerine göre sıfır konut fiyatlarında en yüksek artış Ankara’da oldu. Ankara’da 120 metrekare bir dairenin fiyatı 2011 yılında 96 bin TL iken 2012 yılında 109 bin TL’ye yükselerek %12’lik bir artış yaşandı. Aynı dönem için yine 120 metrekarelik dairenin fiyatı İstanbul, Antalya ve Muğla’da %7 olarak gerçekleşti. 


1+1 Daire Fiyatları Yükselişte

Sıfır konut projelerde 1+1 dairelerdeki yükseliş de dikkat çekiyor. 80 metrekarelik 1+1 daire fiyatlarında en fazla artış %9 ile Antalya’da gerçekleşirken, onu %8 ile Ankara takip ediyor. 2012 yılında 1+1 projelerde Muğla, İstanbul’u da geride bırakarak, 125 bin TL ile en yüksek fiyatla satışın gerçekleştiği il oldu. Muğla’yı sırasıyla 118 bin TL ile İstanbul, 92 bin TL ile de  İzmir  izledi.



Geri Dön