30 / 09 / 2024

Ankara'da yaşamak, Paris ve Berlin’de yaşamaktan daha zor!

Ankara'da yaşamak, Paris ve Berlin’de yaşamaktan daha zor!

The Economist, Avrupa’dan 35 kenti kapsayan bir ‘tek başına yaşama endeksi’ hazırladı. Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından, Ankara'da brüt gelirinin yüzde 30’undan fazlasının kiraya verilmemesine değindi.




The Economist, Avrupa’dan 35 kenti kapsayan bir ‘tek başına yaşama endeksi’ hazırladı. Türkiye’den  Ankara  listeye dahil edildi. Ankara, ‘tek başına yaşama zorluğu’ konusunda Paris, Kopenhag, Roma, Berlin, Viyana gibi kentleri geçti.

Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabı X'ten, ‘tek başına yaşama endeksini paylaştı. Rapora göre; Türkiye’den başkent Ankara’nın dahil edildiği araştırmada, bir kişinin brüt gelirinin yüzde 30’undan fazlasını kiraya vermemesi gerektiği fikri üzerinde duruldu.

İşte Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Şenol Babuşcu @senolbabuscu

Ankara'da yaşamak, Paris ve Berlin’de yaşamaktan daha zor.

The Economist, Avrupa’dan 35 kenti kapsayan bir ‘tek başına yaşama endeksi’ hazırladı. 

Ortalama maaş ve tek yatak odalı bir evin kirasının baz alındığı araştırmada Türkiye’den Ankara listeye dahil edildi. Ankara, ‘tek başına yaşama zorluğu’ konusunda Paris, Kopenhag, Roma, Berlin, Viyana gibi kentleri geçti.

 Türkiye’den başkent Ankara’nın dahil edildiği araştırmada, bir kişinin brüt gelirinin yüzde 30’undan fazlasını kiraya vermemesi gerektiği fikri üzerinden analiz gerçekleştirildi. 

Araştırmada belirlenen şehirde yaşayan kişilerin ‘ortalama maaş’ı ve bir yatak odalı apartman dairelerinin kiraları baz alındı. 

Apartman daireleri, iş alanlarının bulunduğu bölgelerden belirlendi. Karşılaştırmanın kolay yapılabilmesi için dolar bazından hesaplamalar gerçekleştirildi.

 Sıradışı Bilim/The Economist

Konut fiyatları ve kiralar neden düşmüyor? Prof. Dr. Şenol Babuşcu, barınma sorununun arka planını açıkladı!

ATM'lerde yeni dönem! Bu tarihten itibaren sadece 200 TL banknotlar olacak!

Geri Dön