12 / 05 / 2024

Ankara'daki Devlet Opera ve Balesi Binası TBMM'de!

Ankara'daki Devlet Opera ve Balesi Binası TBMM'de!

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ankara'da bulunan Devlet Opera ve Balesi Binası'nın dış cephe boya ve onarımının yapılmasına ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne alınan piyanolara ilişkin soru önergesi hazırladı..



Ankara daki Devlet Opera ve Balesi Binası TBMM de!


CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ankara'da bulunan Devlet Opera ve Balesi Binası'nın dış cephe boya ve onarımının yapılmasına ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne alınan piyanolara ilişkin soru önergesi hazırladı. Yüceer sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya iletti.


Yüceet önergesinde "Başkent Ankara'nın tek opera ve bale eserlerinin sergilenebildiği Devlet Opera ve Balesi Binası 1931 yılında sergi sarayı olarak inşa edilmiştir. Bina, 1948 yılından bu yana Opera ve Bale Binası olarak  Ankara  halkına kültür hizmeti vermektedir.


Cumhuriyet'in ilk yıllarında yapılan ve Ankara'nın simgelerinden biri olan binanın bakımsız hali Türkiye Cumhuriyeti Başkentine yakışmamaktadır. 2016 yılı bütçesinde binanın dış cephe boyası ve onarımı için ödenek tahsil edilmesine rağmen herhangi bir çalışma başlatılmamıştır." diyerek 5 soru sordu.


Yüceer'in soruları


1. 2016 yılı bütçesinde Opera binası dış cephe boyası ve onarımı için 4.000.000 TL ödenek tahsis edildiği halde neden herhangi bir bakım yapılmamıştır?


2. Ödenek tahsil edilip, ihalesi yapıldığı halde binanın dış cephe boyamasının yaptırılmama gerekçesi nedir?


3. İstanbul'daki Atatürk Kültür Merkezi binasını yıkmayı düşündüğünüz gibi Ankara'daki Opera Binasını da yıkma yönünde herhangi bir çalışma var mıdır? Binanın tadil edilmeme gerekçesi yıkılmak istenmesinden midir?


4. 2015 yılı bütçesinden 1.700.000 TL ödenerek Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne alınan 3 adet piyano halen kurum bünyesinde midir?


5.Astronomik ücretlerle alınan söz konusu piyanolar ile kaç kez konser verilmiş, ne kadar gelir elde edilmiştir? Konser verilmemişse gerekçesi nedir?




Geri Dön