27 / 04 / 2024

Ankara'daki Koç Kuleleri ile ilgili soruşturma başlatıldı!

Ankara'daki Koç Kuleleri ile ilgili soruşturma başlatıldı!

Mahkemenin durdurma kararına rağmen Söğütözü Caddesi üzerinde yapımı süren kaçak Koç Kuleleri ile ilgili soruşturma başlatıldı. Suç duyurusunda bulunan vatandaş Önder Gökçekaya, Mimarlar Odası Başkanı Karakuş'u davaya müdahil olmaya çağırdı.



İnşaatına başlandığı günden bu yana skandalların bitmediği CHP  Ankara  Milletvekili Sinan Aygün ve Koç Holding'in ortak girişimi olan Koç Kuleleri hakkında ruhsatsız olarak yapımı sürdürüldüğü' gerekçesi ile soruşturma açıldı. Konuyla ilgili adliyeye gelerek suç duyurusunda bulunan Önder Gökçekaya ve avukatı Mehmet Ali Canlı, "Biz tüm Ankaralılar için vatandaşlık görevimizi yerine getirerek başkentin göbeğinde kanunlara direnerek yükselen kaçak kuleleri adalete sevk ettik" dedi. 


'ACİLEN DURDURULMALI' 

Söz konusu binanın daha önce 3 ay mühürlendiğini hatırlatan Gökçekaya, "İşin başında Koç, Sinan Aygün var diye kaçak olarak yükselen inşaata kimse dur demiyor. Hiçbir şekilde kanuna uygunluğu bulunmayan bu yapı acilen durdurulmalı" diye konuştu. Şu anda yapımı tamamlanmak üzere olan kulelerin halen ruhsatının olmadığını belirten Gökçekaya, "Belediyede yıkım kararı bile var. Bölge idare mahkemelerinin durdurma kararına rağmen Çankaya Belediye'sinin ruhsat vererek yapımı kaçak olarak devam eden Koç Kuleleri'ne dava açtık. Bu nedenle Çankaya Belediyesi yetkililerini, Sinan Aygün, Koç Holding ve Akgül Yapı yetkilileri, Gönden Yapı Denetim firmaları hakkında suç duyurusunda bulunduk. Dilekçemizi kabul eden Cumhuriyet savcılığı soruşturmayı başlattı" dedi. Koç Kuleleri'yle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunan Önder Gökçekaya, Ankara'nın göbeğinde kaçak olarak yükselen ve tüm itirazlara rağmen durdurulmayan Koç Kuleleri'ni Mimarlar Odası'nın neden ısrarla görmediğini sordu. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan'a çağrıda bulunan Gökçekaya, "Madem başkentin parkı, ağaçları, milli arazilerini bu kadar düşünüyor, işte fırsat. Kamu adına açtığımız bu davada yanımızda durup, davaya müdahil olsun. Ama Karakuş'un ağababaları buna izin vermez. Onun işi iyi ve yararlı olana koşulsuz karşı çıkmak ve durdurmaktır. Zaten kendisini de halk adına yapılmış bir işte görmedik henüz. Ağaç diye diye ülkeyi yangın yerine çeviren bunların zihniyeti, Koç Kuleleri oraya dikilmeden önce arazideki tüm ağaçlar kesildi neden sustular?" dedi. Gökçekaya, şöyle konuştu: "Para ve rant mı kesti dillerini? Başkentte atılan en küçük temel ve başlanılacak en küçük iş için bile hemen bir basın açıklaması yapıp ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Yıllardır AOÇ üzerinden algı yönetip, kendilerinin sattığı araziye kimseyi yaklaştırmıyorlar. CHP ya da kendilerinden biri o araziye bir şey düşünüp, yapınca kimsenin ruhu duymuyor ama başkaları yapınca hemen savaş açıyorlar, toprak gasp eden, ağaç kesene çıkarıyorlar adımızı. Soruyorum ben de madem ağacı, doğayı bu kadar önemsiyorlar CHP'nin kestiklerine neden sessizler, kuleler için kesilen ağaçlara neden sağır kaldılar? Hodri meydan eğer biraz yürekleri varsa gidip şikayette bulunsunlar. Tam onların istediği gibi kanunlar konuşacak, adalet yerini bulacak kanunlar için çalıştığını belirten Tezcan Hanım buyur gel. Madem hakkın peşindeler ve kendilerini adaletin izindeyiz diye tanımlıyorlar işte fırsat Ankaralının hakkını gasp eden ve yasadışı yükselen inşaata dur desinler. Ama bunlar olmayacak işler çünkü Çankaya Belediyesi ve Mimarlar Odası aynı akla hizmet ediyor. Bunlar kamu yararına olan işlere muhalif olup durdurmak için kurulmuş bir ekip. Fikirleri de zikirleri de iyi olana dur demektir." 


'KAÇAK YAPI YIKILABİLİR'

İnşaatla ilgisi bulunan herkese dava açılacağını söyleyen Avukat Mehmet Ali Canlı ise davanın kazanıldığı taktirde binanın komple yıkılacağını söyledi. Canlı, "Söz konusu kulelerin projeye uygun olmaması, ruhsatsız devam ettirilmesi, mühür fekki sebebi ile suç duyurusunda bulunduk. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı başlatarak gerekli incelemeleri başlattı. Davaya konu olan ve ilgisi bulunan herkes hakkında dava açılacaktır. Kamu yararı için açtığımız bu davayı kazandığımız taktirde kaçak olarak yapılan bu bina ortadan kalkacak. Çankaya Belediyesi'nin tam destek sağladığı ve konudan yararı bulunan bazı kesimlerin sessiz kalmayı tercih ettiği kuleler için yargının dur demesini umut ediyoruz" diye konuştu. 


Sabah Ankara


Geri Dön