29 / 04 / 2024

Ankara'daki yapı denetim firmaları denetlendi!

Ankara'daki yapı denetim firmaları denetlendi!

Sağlam ve güvenli yapı için denetimlerini sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Başkent Ankara 'da yapı denetim firmalarının şantiyesine gelerek denetim gerçekleştirdi.




Sağlam ve güvenli yapı için denetimlerini sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Ankara'da yapı denetim firmalarının şantiyesine gelerek denetim gerçekleştirdi.Yapılan denetimler kapsamında vatandaşların sağlam, kaliteli, doğal afetlere dayanıklı ve korumalı bir konuta sahip olması amaçlanıyor. 


3 AYDAN 1 YILA KADAR KAPATMA 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Kasım Kayıhan ve ekibi Ankara'da bir yapı denetim kuruluşuna gelerek denetimde bulundu. 

Kayıhan, kontroller ve uygulamalar hakkında bilgi verdi.  Ankara  İl Müdürü Banu Aslan Can, "Son 2 ayda inşaat sezonunda sadece Ankara ve ilçelerinde yapılan denetim sayısı 708'dir. 8 tanesi uygunsuz olan yapı denetim kapatıldı. Toplamda 211 yapı denetim firması sayısı 203'e düştü. Son 2 ay içerisinde kapatılan 8 tane yapı denetim firması bulunuyor" dedi. Uygunsuz firmaların 3 aydan 1 yıla kadar kapatma cezası alabileceğini ifade eden Can, "Ankara İl Müdürlüğü'nün teknik elemanları mühendis ve mimarlarınca burada projenin şantiyeye uygunluğu test ediliyor. Uygunsuzluk bulunanlar da Yapı Denetim Komisyonu'na sevk ediliyor. 

Yapı Denetim Komisyonu da 3 aydan 1 yıla kadar kapatma cezası; üç kez aynı cezayı alana da firmanın tamamen kapatılma işlemi uygulanıyor. Ankara'da 4 ekibimiz var. Beş ekip ise ilçelerde görev yapmaktadır. Üçer kişilik ekiplerden oluşuyoruz. 

Tamamı inşaat mühendisi, mimar, makine, elektrik mühendisi meslek gruplarından oluşuyor" dedi. 



HaberTürk Ankara


Geri Dön