27 / 04 / 2024

Ankara'ya 4 milyar 750 milyon TL'lik dev yatırım! Bu bölgelere resmen piyango vurdu!

Ankara'ya 4 milyar 750 milyon TL'lik dev yatırım! Bu bölgelere resmen piyango vurdu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı EGO Genel Müdürlüğü, raylı sistem uzatma hatları için düğmeye bastı. Projeye göre, M2 Hattının Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca raylı sistem hattı uzatılacak.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığınca, şehir içi ulaşımda toplu taşıma yatırımlarına öncelik verilerek vatandaşların konforlu biçimde ulaşımının hedeflendiği raylı sistem yatırımlarına ağırlık verildi. Bu kapsamda, M2 Hattının KoruYaşamkent ve Koru-Bağlıca raylı sistem hatları uzatılacak.

Bahsi geçen proje, mevcut M2 Çayyolu-Kızılay raylı sistem hattının uzatması olarak öngörüldü. Ancak, Koru İstasyonu’ndan kuzeybatı yönünde Bağlıca, güneybatı yönünde Yaşamkent Merkez İstasyonlarına kadar gitmesi planlandı.

Ankara ya 4 milyar 750 milyon TL lik dev yatırım! Bu bölgelere resmen piyango vurdu!

TOPLAM 9,47 KİLOMETRE VE 5 YERALTI İSTASYONU

Proje kapsamında, Koru-Yaşamkent Merkez ve Koru-Bağlıca Raylı Sistem Uzatma Hatları toplamda 9,47 kilometre uzunluğunda olacak ve 5 yeraltı istasyonu olarak yapılacak.

M2 uzatma hatlarının mevcut Koru İstasyonuna bağlanması planlanıyor. Bu sayede, M1-M2-M3 hatları ile kesintisiz bağlantı sağlanacak. Bu doğrultuda, planlanan uzatma hattı Ankara’da raylı sistem ağının genişlemesine ve bir bütün olarak çalışmasına katkı sunacak.

Ankara ya 4 milyar 750 milyon TL lik dev yatırım! Bu bölgelere resmen piyango vurdu!

KORU-BAĞLICA ARASI SEYAHAT 10 DAKİKAYA İNECEK

“M2 Hattının Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca Raylı Sistem Uzatma Hatları” projesi sayesinde M2 hattının işletme hızı 40 km/saat, Koru-Bağlıca istasyonları arası seyahat süresi yaklaşık 10 dakikaya inecek. Aynı şekilde, Koru-Yaşamkent Merkez istasyonları arası seyahat süresi de yaklaşık 9 dakikaya inecek.

Bunun yanı sıra, Koru-Bağlıca istasyonları arasındaki uzatma hattı yaklaşık 31 bin 740 yolcuya hizmet verecek. Ayrıca, Koru-Yaşamkent Merkez istasyonları arasında ise 33 bin 239 yolcunun ulaşım talebi karşılayacak. Söz konusu proje, bir gidiş bir de geliş olarak tasarlandı.

PROJE BEDELİ 4 MİLYAR 750 MİLYON TL

Proje bedeli 4 milyar 750 milyon TL olan uzatma hattının inşaat faaliyetlerinin 36 ayda tamamlanması planlanıyor. Bu sürede toplam 400 kişinin istihdam edileceği öngörülüyor. İşletme aşamasında ise 150 personelin çalışacağı tahmin ediliyor. Çalışmalar, iki vardiya olacak şekilde günde 16 saat, ayda 26 gün ve senede 12 ay olacak.

Bakırköy GYO’dan 528 konut ve 32 dükkan kapasiteli yeni konut ve ticari alan projesi geliyor!

10Yalıkavak teslime kadar vade fırsatıyla satışta! Yeni proje! 

Metronom Ümraniye'de teslimler Haziran 2024'te!


Geri Dön