30 / 04 / 2024

Ankara'ya Gazişehir Yaşam Alanı kurulacak!

Ankara'ya Gazişehir Yaşam Alanı kurulacak!

Gazi Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Derviş Yılmaz, ilk olarak öğrencilerin sorunlarının çözüleceğini, ayrıca seçilmesi halinde Ankara'ya 'Gazişehir' adıyla bir yeni bir yaşam alanı kazandıracaklarını söyledi.



Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olan Gazi Üniversitesinin seçim heyecanı sardı. Adaylar birbirinden ilginç projelerle öğretim üyelerinin karşısına çıkarken, Prof. Dr. Derviş Yılmaz, seçilmesi halinde Ankara'ya "Gazişehir" adıyla bir yeni bir yaşam alanı kazandıracaklarını söyledi. 


Yılmaz, Gazi Üniversitesinin hayatın içinde bir üniversite olacağını belirtti. 12 Temmuz'da yapılacak rektörlük seçimlerinin iddialı adaylarından Yılmaz, Gazi Üniversitesini bir şehir üniversitesi haline getireceklerini bildirdi. Merkez yerleşke yakınlarında bulunan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan bazı birimleri ikili anlaşma yoluyla üniversiteye kazandıracaklarını belirten Yılmaz, bu alanlara merkez yerleşke dışında bulunan okullar için yeni binalar yapacaklarını bildirdi. 


Üniversiteleri üniversite yapan göstergelerden birisinin de sosyal donatılar olduğuna dikkat çeken Yılmaz, Beşevler'deki merkez yerleşkede tesis edilecek sosyal donatılarla öğrenciler başta olmak üzere tüm personelin sosyalleşme ihtiyacı ortadan kalkacağını kaydetti. Yılmaz, şunları söyledi: "Gazi Üniversitesi Yerleşkesi genişletme projesi kapsamında yapılacak olan Gazişehir yaşama alanı ile personelimizin birlik ve beraberlik ruhu içerisinde kurumsal kimlik vizyonuna destek sağlanacaktır. 


Mimarlık ve mühendislik fakülteleri öğretim elemanlarının katkılarıyla hayata geçirilecek olan Gazişehir projesi için bazı kamu ve özel bankalar ile görüşmeler yapılmış olup personelimize cazip kredi imkanı sunulacaktır." 


PROBLEMLER HIZLA ÇÖZÜLECEK


Rektör olarak seçilmesi halinde "Gazili olmak ayrıcalıktır" sözünün, slogan olmaktan çıkıp ete kemiğe bürüneceğini vurgulayan Prof. Dr. Derviş Yılmaz, şöyle devam etti: "Rektör olarak göreve başladığımız ilk günden itibaren öncelikle yaklaşık 80 bin öğrencimizin eğitim, öğretim, barınma, kaynaklara ve teknolojiye ulaşma ve yeterlilik problemlerini hızla çözeceğiz. Akademik kadrolarımızın önünü açıp dünyanın en kaliteli üniversiteleri sıralamasında tercih edilir hale getireceğiz. Rektörlük olarak idari konularda da yılların ihmalini giderme çalışmalarımız olacak." 



Milliyet Ankara


Geri Dön