28 / 04 / 2024

Anlaşma imzalandı: Pegasus'tan 36 yeni uçak siparişi

Anlaşma imzalandı: Pegasus'tan 36 yeni uçak siparişi

Pegasus Hava Yolları, 2012 tarihli Airbus Siparişi kapsamında mevcut uçak siparişlerine ilave olarak 36 yeni A321neo model ilave uçak siparişi için anlaşma imzaladı. İşte detaylar...



TOPLAM SİPARİŞ SAYISI: 150 UÇAK

Pegasus Hava Yolları, Airbus ile olan işbirliğini genişleterek, 36 adet yeni Airbus A321neo uçağı için sipariş anlaşması imzaladığını duyurdu. Bu anlaşma, 2012 tarihli Airbus siparişi kapsamında yapılan değişikliklerle birlikte Pegasus'un toplam sipariş sayısını 150 uçağa çıkardı.

Pegasus Hava Yolları, genç filo planlama stratejisi çerçevesinde yakıt tasarrufu, birim maliyetlerin azaltılması ve emisyonların düşürülmesi hedeflerine odaklanıyor. Şirket, Airbus ile imzalanan bu ek anlaşma sayesinde filosuna 36 adet yeni nesil A321neo uçağı ekleyerek filosunu genişletmeyi ve gençleştirmeyi planlıyor. Bu uçaklar, 239 koltuk kapasitesiyle sektördeki en verimli uçak tipi olarak öne çıkıyor.

Pegasus Hava Yolları CEO'su Güliz Öztürk, yapılan açıklamada, şirketin sürdürülebilir havacılık hedeflerine ulaşmak için operasyonel ve finansal verimliliklerine önem verdiklerini belirtti. Ayrıca, genç filo planlama stratejileri ve filo dönüşümüyle yakıt tüketimi ve emisyonları azaltmayı hedeflediklerini vurguladı. Ayrıca bu açıklamalara ek olarak,  "Airbus ile imzaladığımız bu ilave anlaşmayla, filomuza yeni nesil 36 adet yeni A321neo model uçak katarak, filomuzu sınıfının en verimli uçak tipi olan 239 koltuk kapasiteli A321neo’larla hem genişletecek hem de gençleştireceğiz" ifadelerini kullandı.


Geri Dön