05 / 05 / 2024

Anlaşmaya varıldı: Aziz Yıldırım, Nijerya ile sözleşme imzaladı!

Anlaşmaya varıldı: Aziz Yıldırım, Nijerya ile sözleşme imzaladı!

Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın sahibi olduğu DEARSAN ile Nijerya Deniz Kuvvetleri, NNS ARADU fırkateyninin modernizasyonu ve Tuzla sınıfı Karakol Botu için anlaştı. İşte detaylar...



Sözleşme İmzalanması: DEARSAN Gemi İnşa Sanayi AŞ, Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile NNS ARADU fırkateyninin modernizasyonu ve Tuzla sınıfı karakol botu için sözleşme imzaladı. Bu sözleşme, Nijerya donanmasının sancak gemisi olan NNS ARADU'nun çağdaş standartlara ulaştırılmasını hedefliyor.

Anlaşmaya varıldı: Aziz Yıldırım, Nijerya ile sözleşme imzaladı!

Tören ve Katılımcılar: Sözleşme imza törenine Nijerya Federal Cumhuriyeti Senato üyeleri, Savunma Bakanlığı yetkilileri, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Az Gambo, DEARSAN Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım ve şirket yöneticileri katıldı. Bu törende, projenin önemi ve işbirliğinin vurgulanması amaçlandı.

Modernizasyon Süreci: DEARSAN, Tuzla tersanesinde gerçekleştireceği proje kapsamında NNS ARADU fırkateyninin eski ve kullanım dışı olan sistemleri, ekipmanları ve cihazları onaracak veya modern muadilleri ile yenileyerek gemiyi çağdaş standartlara ulaştıracak. Bu sayede, Nijerya Deniz Kuvvetleri'nin operasyonel kapasitesi artırılacak.

Tuzla Sınıfı Karakol Botu:  Aynı sözleşme kapsamında, Aziz Yıldırım'ın şirketi DEARSAN tarafından Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bir adet 57 metrelik Tuzla sınıfı karakol botu da teslim edilecek.  27. adedi teslim edilecek 57 metre Tuzla sınıfı karakol botunun, Türk Deniz Kuvvetleri, Türkmenistan Deniz Kuvvetleri ve Türkmenistan Sahil Güvenlik Komutanlıklarının ardından dördüncü kullanıcısı Nijerya Deniz Kuvvetleri olmuş olacak.

Devalüasyon nedir? Devalüasyon ne anlama geliyor? Devalüasyon olunca ne olur?

Türk dizilerinin yurt dışında değeri artıyor: Bölüm başına 100 bin dolar

Aras Kargo, Azerbaycanlı şirketi satın aldı


Geri Dön