27 / 04 / 2024

Anne babalar dikkat, hemen başvurun! Aile Bakanlığı peş peşe açıkladı! Şimdi kimliği ile giden her ay PTT'den alacak!

Anne babalar dikkat, hemen başvurun! Aile Bakanlığı peş peşe açıkladı! Şimdi kimliği ile giden her ay PTT'den alacak!

Aile Bakanlığı, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukları olan ailelere yönelik bir yardım programı başlattığını duyurdu. Bu program kapsamında, T.C. Kimlik Kartı ile başvuru yapacak olan aileler her ay PTT aracılığıyla nakit para yardımı alabilecekler...İşte ayrıntılar...



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'deki anne babaların çocuklarına daha iyi bakabilmeleri için yeni bir uygulama başlattı. Bu uygulama, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip olan anne babaların başvurabileceği bir sistemdir. Her ay belirli bir miktarda harçlık verilerek, anne babaların çocuklarına daha iyi bakmalarına yardımcı olunacaktır. Böylece, ebeveynlerin çocuklarına daha iyi bir yaşam sağlamaları amaçlanmaktadır.

Anne babalar dikkat, hemen başvurun! Aile Bakanlığı peş peşe açıkladı! Şimdi kimliği ile giden her ay PTT den alacak!

Başvuru yapmak isteyen velilerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları ile PTT şubelerine gitmeleri gerekmektedir. Başvuru süreci ücretsizdir ve başvurunuzun sonucu 30 gün içinde size bildirilecektir.

Taleple ilgili olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı,  ebeveynlerin çocuklarının bakımı konusunda desteklenmesinin önemine vurgu yaparak, programın ailelerin hayatını kolaylaştırmayı amaçladığını söyledi. 

Anne babalar dikkat, hemen başvurun! Aile Bakanlığı peş peşe açıkladı! Şimdi kimliği ile giden her ay PTT'den alacak!..İşte ayrıntılar...


Geri Dön