06 / 05 / 2024

Anne babalar müjde! E-Devlet'ten başvuran PTT'den 650 TL'yi alıyor!

Anne babalar müjde! E-Devlet'ten başvuran PTT'den 650 TL'yi alıyor!

Çocuk sahibi olan ailelere devlet tarafından sağlanan destek parasının miktarı güncellendi. Devlet, dar gelirli hanelere çocuk sayısına göre destek parası veriyor. Peki, çocuk desteği ödemeleri ne kadar, kaç TL? Çocuk parası almanın koşulları neler? İşte ayrıntılar...



Anne babalar müjde! E-Devlet ten başvuran PTT den 650 TL yi alıyor!

ÇOÇUK DESTEĞİ ÖDEMELERİ 2022 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programından faylanmak isteyen hanelerin, E-Devlet aracılığıyla ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) yoluyla başvurularını yapabileceklerini belirterek yeni tutarların da Kasım ayı ödemelerine yansıtılacağı belirtti.

Çocuk parası desteği olarak bilinen bu yardım ihtiyacı olan hanelere veriliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca sunulan desteklere başvuru yapmanız gerekiyor. İstenilen şartları taşıyanlara devlet ödemelerini direkt veriyor. Ödeme takviminizi E-devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Yapılacak yardıma yönelik konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında genişlettiklerini ifade ederek şunları söyledi;

Bakan Yanık, sosyal destekten faydalanan ailelerdeki çocuklara yönelik ilave yardım sağlayacaklarını belirterek, "Çocuk Destek Bileşeni" kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 TL aralığında destek vereceklerini kaydetti. Bakan Yanık, "Bu kapsamda 1,2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız" diye yeni ödeme rakamlarını açıkladı.

ÇOCUK YARDIMI PARASI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye Aile Destek Programı başvuru şartları; Ailedeki kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 TL'nin altında olması.

Bir günde yüzde 9 değer kazanmıştı! Gümüş ne kadar olacak? Yükselecek mi düşecek mi? İşte son dakika gümüş fiyatları

Memur 2023 zammı ne kadar olacak? Memur maaşında şok rakam! Hemen 2023 zamlı memur maaşına bakın! 

Emeklilere promosyon müjdesi! Elinizi çabuk tutun, başvuran alıyor!


Geri Dön