09 / 05 / 2024

Anne babalara Aile Bakanlığı'ndan peş peşe müjde! Şimdi kimliği ile başvuran her ay hemen PTT'den alacak!

Anne babalara Aile Bakanlığı'ndan peş peşe müjde! Şimdi kimliği ile başvuran her ay hemen PTT'den alacak!

Aile Bakanlığı, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklara sahip ailelere yönelik nakit para yardımı sağlayacağını duyurdu. Başvurular, T.C. Kimlik Kartı ile yapılabilecek ve yardım her ay PTT aracılığıyla alınabilecek. Bu müjde niteliğindeki yardım hakkında daha fazla bilgi için haberin ayrıntılarına



Aile Bakanlığı, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklara sahip ailelere nakit para yardımı sağlanacağını duyurdu. Başvurular sadece kimlikleriyle yapılabilecek ve yardımlar her ay düzenli olarak hesaplanacak ve iki ayda bir ödenecek. Yardım miktarları, ilkokul öğrencileri için aylık 90 TL (erkek öğrenciler) ve 100 TL (kız öğrenciler), ortaokul öğrencileri için ise aylık 130 TL (erkek öğrenciler) ve 150 TL (kız öğrenciler) olarak belirlendi.

Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapılacak ve başvuru formunda öğrenci sayısı, aile bilgileri ve ihtiyaç durumu gibi detaylar talep edilecektir. Başvuru koşulları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, hane gelirinin asgari ücretin altında olması, herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmamak, öğrencinin eğitimine devam etmesi ve bir takvim ayı içinde 4 günden fazla devamsızlık yapmamak gibi şartlar yer almaktadır.

Ödemeler, Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY) kapsamında gerçekleştirilecek ve hak sahipleri belirli tarihlerde ödemelerini alabilecektir. Ödemeler her ayın 24-28'inde yapılacak ve TC kimlik numarasının son rakamına göre belirli tarihlerde başlatılacaktır. Ödemeler PTT şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek ve hafta sonu ödeme almak isteyenler için Cumartesi günleri ödemeler başlayacaktır. Ödeme günü Pazar gününe denk gelenler ise Pazartesi gününden itibaren ödemelerini alabileceklerdir.


Geri Dön